Zuid Rusland foto's & tips

'101825' door JannavEek '101825' door JannavEek

RuslandZuid Rusland

RuslandZuid Rusland

Baikalmeer

JannavEek

Vanuit de trein zien we het Baikalmeer liggen in de stromende regen. Een magische aanblik. Water en lucht gaan praktisch op in hetzelfde grijs. De onvoorspelbaarheid maakt het Baikal tot een prachtig natuurfenomeen, want ieder seizoen, ieder tijdstip en iedere weersoort biedt een ander panorama. Met een maximale diepte van 1642 meter en de oppervlakte van 31.500 km² (ongeveer zo groot als België) is het Baikalmeer het diepste meer en het grootste zoetwaterreservoir ter wereld. Sinds 1996 staat het op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Liefst blijf ik urenlang van het uitzicht genieten om te mijmeren over de geheimen van dit unieke meer met zijn vele geheimen.

'209169' door hkoot '209169' door hkoot

RuslandZuid Rusland

RuslandZuid Rusland

Zonsondergang in de..

hkoot

Subtiel en nietig is de eenzame visser bij de vuurtoren. Sochi is de gateway naar de Olympische Winterspelen van 2014. Men is gezegend met een bijna Mediterraan klimaat. De stranden zijn bedekt met stenen, waar de lokale badgast zich overigens -volgens goed Russisch gebruik- niets van aantrekt.

'286178' door Jboeve '286178' door Jboeve

RuslandZuid Rusland

RuslandZuid Rusland

Halo's

Jboeve

"Kring om de zon, daar huilen vrouwen en kinderen om" met een ander woord worden deze kringen: Halo's genoemd! Bij het Baikal meer in Rusland was deze kring erg duidelijk en super helder te zien! De ring ontstaat door breking en weerkaatsing van het zonlicht in de ijskristalletjes, waaruit die hoge wolken bestaan.

'27755' door Peter Klomp '27755' door Peter Klomp

RuslandZuid Rusland

RuslandZuid Rusland

Potje schaken?

Peter Klomp

Groot schaakspel op het centrale plein in Elista, een stadje ten zuiden van Volgograd waar de grootmeesters het tegen elkaar op hebben genomen in Chess City.

'420778' door GIkilikjan '420778' door GIkilikjan

RuslandZuid Rusland

RuslandZuid Rusland

Snapshot onbekend...m

GIkilikjan

Een snapshot van een onbekend meisje aan de kustzijde van de zwarte zee in Sochi, Rusland. Het meisje was onderweg naar haar moeder die vele meters vooruitliep. De foto is eigenlijk een beetje stiekem genomen.

'420770' door GIkilikjan '420770' door GIkilikjan

RuslandZuid Rusland

RuslandZuid Rusland

Portretfoto in auto

GIkilikjan

Portretfoto van een tweejarig jongetje dat speelt in de auto met zijn nichtje. De foto is in de zomer van 2013 genomen in Sochi, Rusland.