Zuid Rusland

Qua oppervlakte is Zuid Rusland het grootste land ter wereld. Als je het hele zuiden van het land wil ontdekken, moet je daar op z'n minst een paar weken voor uittrekken. Sowieso bezienswaardig zijn de stad Sotsji aan de Zwarte Zee in het westen, Novosibirsk in het centrale zuiden en Vladivostok in het uiterste oosten aan de Japanse Zee.

Informatie over Zuid Rusland

Beste foto's & tips van Zuid Rusland

'101825' door JannavEek '101825' door JannavEek

RuslandZuid Rusland

RuslandZuid Rusland

Baikalmeer

JannavEek

Vanuit de trein zien we het Baikalmeer liggen in de stromende regen. Een magische aanblik. Water en lucht gaan praktisch op in hetzelfde grijs. De onvoorspelbaarheid maakt het Baikal tot een prachtig natuurfenomeen, want ieder seizoen, ieder tijdstip en iedere weersoort biedt een ander panorama. Met een maximale diepte van 1642 meter en de oppervlakte van 31.500 km² (ongeveer zo groot als België) is het Baikalmeer het diepste meer en het grootste zoetwaterreservoir ter wereld. Sinds 1996 staat het op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Liefst blijf ik urenlang van het uitzicht genieten om te mijmeren over de geheimen van dit unieke meer met zijn vele geheimen.

'209169' door hkoot '209169' door hkoot

RuslandZuid Rusland

RuslandZuid Rusland

Zonsondergang in de..

hkoot

Subtiel en nietig is de eenzame visser bij de vuurtoren. Sochi is de gateway naar de Olympische Winterspelen van 2014. Men is gezegend met een bijna Mediterraan klimaat. De stranden zijn bedekt met stenen, waar de lokale badgast zich overigens -volgens goed Russisch gebruik- niets van aantrekt.

'286178' door Jboeve '286178' door Jboeve

RuslandZuid Rusland

RuslandZuid Rusland

Halo's

Jboeve

"Kring om de zon, daar huilen vrouwen en kinderen om" met een ander woord worden deze kringen: Halo's genoemd! Bij het Baikal meer in Rusland was deze kring erg duidelijk en super helder te zien! De ring ontstaat door breking en weerkaatsing van het zonlicht in de ijskristalletjes, waaruit die hoge wolken bestaan.

Laat kaart zien