Zuid Rusland beste reistijd

Het weer in Zuid-Rusland

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Zuid-Rusland te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Zuid-Rusland? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Zuid-Rusland

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

De gemiddelde temperatuur en neerslag in Zuid-Rusland:

 

Beste reistijd van Zuid-Rusland is november t/m februari. Hoewel het kwik in de steppes van Zuid Rusland tussen mei en september wel erg hoog stijgt, wint de zomer het van de winter als beste reisseizoen. Want zo hard als de temperatuur in het zuidoosten klimt, des te harder daalt ze in de rest van Zuid Rusland tussen november en maart.


Reisadvies
De reisadviezen verschillen per gebied. De grotere steden hebben een positief reisadvies.

Feestdagen
12 juni Onafhankelijkheidsdag, 7 november Dag van Verzoening, 12 december Dag van de Grondwet.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Zuid Rusland

Beste foto's & tips van Zuid Rusland

'101825' door JannavEek '101825' door JannavEek

RuslandZuid Rusland

RuslandZuid Rusland

Baikalmeer

JannavEek

Vanuit de trein zien we het Baikalmeer liggen in de stromende regen. Een magische aanblik. Water en lucht gaan praktisch op in hetzelfde grijs. De onvoorspelbaarheid maakt het Baikal tot een prachtig natuurfenomeen, want ieder seizoen, ieder tijdstip en iedere weersoort biedt een ander panorama. Met een maximale diepte van 1642 meter en de oppervlakte van 31.500 km² (ongeveer zo groot als België) is het Baikalmeer het diepste meer en het grootste zoetwaterreservoir ter wereld. Sinds 1996 staat het op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Liefst blijf ik urenlang van het uitzicht genieten om te mijmeren over de geheimen van dit unieke meer met zijn vele geheimen.

'209169' door hkoot '209169' door hkoot

RuslandZuid Rusland

RuslandZuid Rusland

Zonsondergang in de..

hkoot

Subtiel en nietig is de eenzame visser bij de vuurtoren. Sochi is de gateway naar de Olympische Winterspelen van 2014. Men is gezegend met een bijna Mediterraan klimaat. De stranden zijn bedekt met stenen, waar de lokale badgast zich overigens -volgens goed Russisch gebruik- niets van aantrekt.

'286178' door Jboeve '286178' door Jboeve

RuslandZuid Rusland

RuslandZuid Rusland

Halo's

Jboeve

"Kring om de zon, daar huilen vrouwen en kinderen om" met een ander woord worden deze kringen: Halo's genoemd! Bij het Baikal meer in Rusland was deze kring erg duidelijk en super helder te zien! De ring ontstaat door breking en weerkaatsing van het zonlicht in de ijskristalletjes, waaruit die hoge wolken bestaan.

Laat kaart zien