Zuid Rusland reisblogs

Rusland Astrachan Nieuwjaarsfeest deel 2

smilingfred was er (tot 28 okt 2009) Gepost op 28 okt 090 reacties


Nieuwjaarsfeest en meer cultuur in Rusland, deel 2

Elke reiziger verzamelt informatie, over de landen, steden en dorpen die hij bezoekt. Dat kunnen feiten van historische waarden zijn of via verschillende foto's, boeken, computer en wat dan al niet meer.
Maar niet iedereen heeft de kans om het leven in een land van de binnenkant uit te kunnen zien en dat betekend dat een gast van de ontvangende partij alleen sommige aspecten van het leven en van het land te zien krijgt, hun cultuur te kunnen aanraken, meer te weten komen over hun gebruiken en tradities. Maar vaak willen we ook graag meer weten over de ideetjes en de mentaliteit van de mensen aldaar, om te leren op welke manier mensen daar leven, denken, over hun karakter of over speciale zaken van het land of stad die daar plaatsvinden.
Wanneer U dat ook wenst, dan weet u waarover ik spreek. En ik ga U iets vertellen over sommige van de tradities die plaatsvinden in het zuiden van Rusland in de plaats Astrakan gelegen aan de Wolga Delta die uitloopt in de Kaspische Zee..
KASPISCHE ALEXANDRIA - ZUIDELIJK VENETIË - of ook wel LIVERPOOL, Vele beroemde mensen vergeleken de stad Astrakan met deze mysterieuze plaatsen. Astrakan is de stad met de vele bruggen, en er zijn er erg veel.
Niet zo lang geleden is er een nieuwe brug bijgekomen in onze stad en deze werd direct een beroemde brug, het heeft een wel heel romantische naam:
- DE BRUG DER VERLIEFDEN - . Deze brug is erg mooi: er zijn bankjes langs de brug welke omringd zijn door bloembedden. Er is ook zacht licht dat gedurende de avond schijnt en een speciale guirlande van kleine lichtjes die al zichtbaar zijn vanaf een grote afstand.
Jonge mensen komen naar deze brug om samen de tijd door te brengen en deze brug is een speciale plaats geworden voor die mensen die willen gaan trouwen.
Op de trouwdag komen de bruid en de bruidegom naar deze brug en binden er een blauwe - en roze lint aan, welke symboliseert hun toekomstige kinderen, alwaar het blauwe lint staat voor jongens en het roze voor meisjes.
Tevens sluiten het koppel een slot op deze brug aan, welke het symbool is van dat de twee liefhebbende delen van het slot en symboliseren het een worden met elkaar. Natuurlijk is deze traditie erg individueel en elk stel kiest voor henzelf om dit wel of niet te doen.
Jonge mensen houden er ook van om in het Kremlin (park met klooster) te gaan wandelen, het is belangrijkste versiersel in de stad Astrakan. Het is een echte parel, bij wijze van spreken. Men zegt dat toen Peter de Grote (de eerste keizer van Rusland) het Kremlin zag, dat hij vertelde dat geen ander monument met zo een schoonheid in Rusland te vinden was en hij gaf opdracht om hetzelfde Kremlin gebouw te bouwen in de noordelijke gelegen stad Sint Petersburg.
Op het grondgebied van het Kremlin zijn er speciale bankjes alwaar mensen rustig kunnen zitten.
De volgende interessante plek is het Zwanenmeer. Zijn naam heeft het te danken aan de mooie witte zwanen die in het meer leven in een speciaal voor hen gebouwd huis. Het is een klein kunstmatig meer alwaar het heerlijk is om rond te wandelen, rust te vinden en sommige mensen hebben daar hun picknick nabij het water. In de winter is dit meer de beste plaats voor zowel kinderen als volwassenen om te gaan schaatsen en veel lol te hebben. En natuurlijk, de meeste populaire plaats voor zowel jong en oud is de Wolga kade. Er langs wandelen wanneer het avond is, wanneer jouw adem wordt gemixt met de geur van het water, al kijkend naar de pittoreske zonsondergang. Aan deze kade zijn er een verscheidenheid aan cafés en ook een hotel op het water alwaar je kunt rusten, naar de muziek luisteren, dansen en wat nog meer!
Naar de bioscoop gaan, is ook een erg populair amusement onder de jongeren. Er zijn 4 bioscopen in Astrakan. De oudste en meest beroemde is de - Oktober - en op hun grondgebied is een schitterende - wintertuin - alwaar men zeldzame planten kan vinden, foto's te nemen of gewoon op een fijne manier de tijd door te brengen. Pas geleden is er een entertainment centrum in Astrakan gebouwd. Het is een modern gebouw alwaar je op een ontspannen manier goederen en souvenirs kunt kopen. ook is er een café en 6 bioscopen.


Natuurlijk zijn er vele tradities en speciale dingen die bewaard zijn gebleven in Russische families en deze verschillen van familie tot familie.
Maar het belangrijkste hier is dat de mensen hier warm van hart zijn en erg gastvrij.
Astrakan zelf kan gezien worden als een smeltkroes van mensen en gewoonten, mede gezien het feit dat Astrakan toen gelegen was aan de caravanroutes, daarom zijn er vele mensen van verschillende naties en geloven die op een vredige manier met en naast elkaar wonen en leven. Het is een unieke stad waar het soms op lijkt dat de tijd even stil is komen te staan omdat er niet zoveel moderne dingen zijn zoals in grote steden, er zijn nog steeds vele oude gebouwen met een geweldig mooie architectuur. Astrakan wordt ook vaak aangeduid als een groot dorp dit omdat deze stad niet zo bijzonder groot is en dat op iedere stap je doet je altijd wel vrienden en kennissen tegen zult komen.
Dus als je de wens hebt om door de straten en langs de oever van de visrijke Wolga en over de bruggen van mijn stad te wandelen, het Kremlin met eigen ogen te zien en om onze stad te zien met een levende historie, dan ben je meer dan welkom.

JULIA
Fred Vorstenbosch

smilingfred Positie 30156 (0 p.) Lid sinds 27-10-2009 Foto's en tips: 17 Blogs: 53 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Vietnam duurzaam toerisme
0 2
Gepost op 05 januari
Vietnam Centraal Vietnam
Vietnam van Noord naar Zuid
4 2
Gepost op 30 november
Vietnam
Voroneszh centraal Rusland vakanties
4 1
Gepost op 17 oktober
Rusland Centraal Rusland

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.