Lissabon image

Lissabon


Reviews

Lissabon
Portugal
Lex

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

* Welk cijfer geef je deze bestemming?
* Welke Columbus Factor geef je deze bestemming?
hoe bijzonder is deze plek en hoe ver ga je buiten de gebaande paden?
1. Platgelopen door massa's toeristen
2. Veel toeristen, maar nog te doen
3. Gebaand pad, maar toch rustig
4. Bestemming buiten de gebaande paden
5. Wauw, hier voel je je nog een echte ontdekkingsreiziger
Wanneer was je hier?
Je review moet minstens 150 en mag maximaal 1500 karakters bevatten. Momenteel zijn het 0 karakters.
Nog een pluspunt
Nog een minpunt
8
Portugal Lissabon
Hansdewildt was hier 31 Mar 2012
De toren van Belem is gebouwd in Renaissance- en Manuelstijl tussen 1515 en 1521 en diende als uitkijkpost om vijandelijke schepen uit de haven te weren. Deze toren stond oorspronkelijk op een klein eilandje, ongeveer in het midden van de rivier de Taag. Door de Grote Aardbeving van 1755 wijzigde de loop van deze rivier zich en met het geleidelijk opschuiven van de oever ligt de toren nu aan de kade. Heel bijzonder eigenlijk ! Het is een toeristische trekpleister van formaat en je zult hier dus nooit de enige zijn om van dit bouwwerk te genieten maar het is zeer zeker de moeite van het bezoeken waard, een mooie herinnering aan de glorietijden van Portugal.
Stad
 • indrukwekkend om te zien
 • sfeervolle stad
 • mooi om te zien
 • prachtig uitzicht
 • kan druk zijn in hoogseizoen
Review geplaatst op 2019-03-12
9
Portugal Lissabon
Hansdewildt was hier 31 Aug 2014
Basilica de Estrela ! Ja, waarom ga je tijdens je vakantie kerken bezoeken. ? Ja en waarom niet, vooral als het zo’n bijzondere kerk is. Eerlijk gezegd kwamen wij er bij toeval terecht. Na een geweldige rit met een van de nostalgische trams, die je zeker niet mag missen, kom je bij het eindstation in het westen van de stad. Ja, je moet eruit en kan dan eventueel de volgende tram terug nemen. Als je daar toch staat te wachten zie je een begraafplaats liggen met zijn kleine kapel. Hij bestaat al sinds 1833 maar dat zou je niet zeggen, want hij is goed onderhouden. Je ziet kleine mausolea en heel veel versierde huisachtige grafgebouwen. Enkele hebben zelfs raampjes met gehaakte gordijntjes en goed onderhouden voortuintjes. Kijk, daar is de tram weer. Lijn 28 !! De eerstvolgende halte is voor een schitterende Basiliek! De Basilica de Estrela. (1799) Deze enorme koepelbasiliek staat op een heuvel en is een van de meest opvallende bouwwerken van Lissabon. De kerk, een vereenvoudigde versie van de basiliek in Mafra, werd gebouwd door architecten van de Mafraschool in laatbarokke en neoclassicistische stijl. Het lichte interieur is voorzien van grijs, roze en geel marmer. De schitterende koepel is blauw en grijs en gecombineerd met het lichte interieur het pronkstuk van de kathedraal. Dus zit je in de Electrico 28 dan moet je zeker uitstappen bij deze mooie kerk, want het is prachtig om te zien dat al die kerken toch weer anders zijn.
Stad
 • mooie architectuur
 • buiten de gebaande paden
 • indrukwekkend
 • het is even zoeken
Review geplaatst op 2017-04-25
9
Portugal Lissabon
De superleuke rooftopbar Park is een oase van rust en dat midden in de stad! Met veel groene planten, lekkere zitplekjes, en het uitzicht is prachtig. Het is wel even zoeken naar de ingang. Je moet eerst een in gebruik zijnde parkeergarage inlopen en de lift nemen naar de bovenste verdieping. Zeker doen.
Stad
 • rustig en prachtig uitzicht
 • het is even zoeken naar de ingang
Review geplaatst op 2017-04-11
9
Portugal Lissabon
Agrotewal was hier 30 Apr 2015
Lissabon, de hoofdstad van Portugal heeft zelfs de meest verwende reiziger veel moois te bieden. Zoals Mosteiro dos Jeronimos een eeuwenoud klooster welke met zijn witte kalksteen beeldbepalend is voor de stad. Dit prachtige gebouw is te vinden in de wijk Belem vlakbij de Torre de Belem. Deze toren gebouwd aan de Taag was bedoeld als verdedigingsbouwwerk en toegangspoort tot Lissabon. Na de aardbeving van 1755 is de loop van de rivier veranderd en ligt de toren bijna tegen de kade aan. Het Castelo de São Jorge of het Kasteel van Sint Joris is het bekendste kasteel van Lissabon. Het ligt op de hoogste heuvel van de stad en kijkt uit over de Taag. Wanneer je al deze mooie gebouwen wilt bezoeken kun je het beste met de tram reizen. De tramlijn 28 is wereldberoemd en brengt je onder andere de berg op naar de oude burcht. Een soort stamkaart voor het openbaar vervoer kost 50 cent en een dagkaart is 6 euro. De vele bezienswaardigheden liggen wat verspreid door de stad en het openbaar vervoer, bussen, trams en de metro zijn goed georganiseerd. Als je met de camper reist is er aan de kade, vlakbij de Torre de Belem een overnachtingsmogelijkheid, alleen moet je wel goed oppassen voor inbrekers. Dus dure spullen uit het zicht.
Stad
 • Veel oude gebouwen
 • Lissabon is nog goedkoop
 • goed openbaar vervoer
 • de heerlijke pastis de Belem
 • je kunt onmogelijk alles in 1 dag bekijken
Review geplaatst op 2017-01-19