Lissabon

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Lissabon - Portugal - een dagdeel in Parque das Nações

Lissabon,
Portugal


Na twee dagen in Lissabon hadden we al aardig wat bekeken in en rond de stad. We vroegen de host van ons hotel naar een interessante bezienswaardigheid voor die ochtend. Hij raadde ons het Parque das Nações aan, een bijzondere en moderne wijk in Lissabon.
Je vindt het ‘Park der Naties’ in het oosten van Lissabon aan de Taag. De wijk werd speciaal voor de wereldtentoonstelling Expo ’98 in de hoofdstad van Portugal gebouwd. Wonen, werken en vrijetijdsbesteding zijn hier zoveel mogelijk samen gebracht.

Die vrije uurtjes zijn hier inderdaad prima te besteden. Shopaholics kunnen terecht in winkelcentrum Vasco da Gama, waar je overigens ook terecht kunt voor een koffiebreak, lunch of de nieuwste films in de bios. Een mooi uitzicht is te verkrijgen vanaf Torre Vasco da Gama.
Rond slenteren kan over de promenade en het Atlantisch paviljoen. En voor wie het lopen beu is, dol is op Oostenrijk of gewoon graag bijzondere vervoersmiddelen in een stad uitprobeert, neemt de kabelbaan (Telecabine Lisboa). Architectonisch is er ook van alles te beleven met bijvoorbeeld torens S?o Gabriel, S?o Rafael en de huisvesting van het winkelcentrum.
Een leuk uitstapje vormt het Oceanário de Lisboa. Dit op een vliegdekschip lijkende gebouw bevat één van de grootste aquaria van Europa. Hier vind je naast vissen, haaien en roggen ook pinguïns, papegaaiduikers en amfibieën in een fraaie leefomgeving ingericht volgens een thematiek.

Op de foto, die vanaf de entree van het Oceanário gemaakt is, zie je links S?o Gabriel of S?o Rafael, in het midden MEO Arena (althans de koepelvormige bovenzijde ervan), direct ernaast Torre Vasco da Gama, een stuk brugdeel met pijlers van Ponte Vasco da Gama, met wat moeite een zestal cabines van de kabelbaan en op de voorgrond het Oceanário.

Al met al een mooie, leuke én bijzondere wijk voor een dagdeel naar keuze in Lissabon ;)