Oostenrijk Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Wintersportgewonden voorspeld

Gepubliceerd: 11 nov 2009
0

Een Oostenrijkse dokter denkt nu al te weten hoeveel ongevallen we dit jaar in de Oostenrijkse sneeuw kunnen verwachten.

Het hoofd van de Kuratorium für Verfkehrssicherheit, Anton Dunzendorfer, heeft uitgerekend dat er jaarlijks zo’n 9 a 10 miljoen wintersporters zich op de Oostenrijkse pistes begeven.

Pistes

De mensen op de pistes gaan samen in totaal ongeveer 600 miljoen keer naar boven met de skiliften, waarna ze daarna op skilatten of een snowboards weer afdalen.

Schatting

Uit ervaring kan de dokter met deze getallen de schatting maken dat er rond de 56.000 mensen dermate gewond zullen raken op de besneeuwde berghellingen, dat ze naar het ziekenhuis moeten.
Dat is een lager aantal dan vorig jaar, toen het aantal wintersportongelukken op 58.100 uitkwam.

Overmoed

De meeste ongelukken gebeuren door een te hoge snelheid of overmoed. De arts adviseert dan ook om het - zeker in het begin - rustig aan te doen.

Alert

Dus wil je liever niet met een gipsvlucht je vakantie onderbreken, dan is het raadzaam om zeker op de Oostenrijkse pistes zeer alert te zijn. Niet alleen in Oostenrijk, ook in de andere skigebieden natuurlijk. De artsen aldaar hebben tot dusverre nog geen uitspraken gedaan over de verwachte wintersportslachtoffers.


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Oostenrijk artikelen
Reisnieuws
Ken je canyoning al? Dit zijn Europa’s leukste kloven

18 apr 2017, Wereldwijd vormen steeds meer canyons, of kloven, het decor voor canyoningtochten. Canyoning als extreme sport wordt dus steeds populairder op vakantie. Maar wat weet jij er nu eigenlijk vanaf? En wat zijn Europa’s leukste canyons? Wij lichten u...

1
Reisnieuws
Gespot! 5 wilde dieren die je niet verwacht in Europa

16 feb 2017, Verspreid over Europa liggen enorme lappen beschermde natuur waarin diverse wilde dieren voorkomen die niet zouden misstaan in een Afrikaans wildpark. Dus waarom constant maar weer terug naar Afrika, als je in ons eigen werelddeel óók op safari ...

0
Reisnieuws
Editie 63 komt uit. Mis ‘m niet!

08 feb 2017, Editie 63 komt uit! Er is op ons eigen continent nog genoeg te ontdekken, dus we duiken Europa in. Maar ook voor liefhebbers van verre reizen hebben we iets moois. Wat dacht je van een reportage over een van 's werelds meest geïsoleerde gebieden,...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.