Wintersportgewonden voorspeld image
Nadine

Wintersportgewonden voorspeld

Een Oostenrijkse dokter denkt nu al te weten hoeveel ongevallen we dit jaar in de Oostenrijkse sneeuw kunnen verwachten.

Het hoofd van de Kuratorium für Verfkehrssicherheit, Anton Dunzendorfer, heeft uitgerekend dat er jaarlijks zo’n 9 a 10 miljoen wintersporters zich op de Oostenrijkse pistes begeven.

Pistes

De mensen op de pistes gaan samen in totaal ongeveer 600 miljoen keer naar boven met de skiliften, waarna ze daarna op skilatten of een snowboards weer afdalen.

Schatting

Uit ervaring kan de dokter met deze getallen de schatting maken dat er rond de 56.000 mensen dermate gewond zullen raken op de besneeuwde berghellingen, dat ze naar het ziekenhuis moeten.
Dat is een lager aantal dan vorig jaar, toen het aantal wintersportongelukken op 58.100 uitkwam.

Overmoed

De meeste ongelukken gebeuren door een te hoge snelheid of overmoed. De arts adviseert dan ook om het - zeker in het begin - rustig aan te doen.

Alert

Dus wil je liever niet met een gipsvlucht je vakantie onderbreken, dan is het raadzaam om zeker op de Oostenrijkse pistes zeer alert te zijn. Niet alleen in Oostenrijk, ook in de andere skigebieden natuurlijk. De artsen aldaar hebben tot dusverre nog geen uitspraken gedaan over de verwachte wintersportslachtoffers.


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.