Oekraïne reviews

8
Oekraïne Odesa
agrotewal was hier 30 Jun 2019
De zeven kilometer markt net buiten Odessa, dat was een bezienswaardigheid waar mijn man warm voor liep. Te warm eigenlijk, begin juli liep de temperatuur op naar 40 graden. Geen goede dag om deze markt te bezoeken. Wel was het door de hitte erg rustig, ik heb geen toeristen gezien. Zoals de naam al zegt is het een markt van maar liefst 7 km lengte, zeecontainers vol gestouwd met spullen die voor een koopje van eigenaar wisselen. Veel Chineesspul, snel gemaakt en kwalitatief niet al te best. Het had wat weg van de zwarte markt in Beverwijk, maar dan vele malen groter. Je kunt het zo gek niet verzinnen of het wordt er verkocht. Sokken, kleding, maar ook potten en pannen. Etenswaren, meubilair etc. Voor een paar uurtjes was het zeker bijzonder. Al zou ik het niet snel aanraden aan iemand. Deze wonderlijke markt kun je vinden ten westen van Odessa nabij het dorpje Prylymanskje. Het wordt goed aangegeven en met de bus schijnt het goed te doen te zijn.
Stad
  • parkeren is ook voor de camper te doen
  • makkelijk te vinden
  • bijzondere setting zo vanuit de containers
  • veel spullen te koop
  • op topdagen meer dan 100.00 bezoekers
  • veel dezelfde producten
  • artikelen uit China
  • niet echt bijzonder
Review geplaatst op 2019-12-16 Door agrotewal
9
Oekraïne
Zinzi was hier 31 Aug 2017
Kiev wordt maar weinig bezocht sinds de oorlog die in 2014 uitbrak in het oostelijke Donbas. Helaas heeft het conflict al duizenden levens gekost en bleef ook Kiev niet onaangetast bij massale demonstraties op het Meidan-plein, waarbij ruim honderd mensen het leven lieten. Echter, Kiev blijft een uiterst indrukwekkende stad met een beruchte geschiedenis en een eigenzinnig karakter. Het heeft niet echt het aanzien van een Oostblok-stad, maar kan ook niet in West-Europa gedacht worden. De stad heeft onmiskenbaar Slavische trekken, maar straalt tegelijkertijd cosmopolitisme uit. De mengelmoes van culturele invloeden, bouwstijlen en wereldkeukens maakt de stad tot een interessante bestemming voor eenieder die kennis wil maken met een ander gezicht van Europa. Bezoek prachtige, kleurrijke orthodox-christelijke kerken als Saint Sophia en Saint Andrews. Struin door het Lavra-complex en beklim de reusachtige klokkentoren voor een fenomenaal uitzicht over de miljoenenstad en de rivier Dnjepr. Eet fazantenlever en haringkaviaar in traditioneel Oekrainse restaurants of geniet van lamskebab of dumplings uit de Turkse en Georgische keuken.
Land
  • Bijzondere geschiedenis
  • Prachtige kerken
  • Goedkoop
  • Culinair hoogstandje
  • Groene stad
  • Regelmatig demonstraties
  • Politieke spanningen
Review geplaatst op 2017-10-04 Door Zinzi
9
Oekraïne
agrotewal was hier 31 Jul 2014
Kiev, de hoofdstad van de Oekraïne, is een bezoek zeker waard. Nu de rust is weergekeerd, is het een pareltje, waar je met gemak dagen rond kunt dwalen, zonder je een moment te vervelen. Er zijn heel veel kerken, kathedralen en musea te zien. Velen daarvan nog gratis en anderen met een kleine bijdrage. Het openbaar vervoer is goed geregeld, met de metro, kom je op de mooiste plaatsen en is meer dan betaalbaar. De mensen zijn heel vriendelijk en er zijn weinig toeristen. Een bijzondere aanrader vond ik het Lavra kloostercomplex, waarbij je de mogelijkheid hebt om in een gangenstelsel, eeuwenoude mummies te zien.
Land
  • Lavra klooster complex
  • heel veel kerken
  • heel betaalbaar
  • vriendelijke mensen
  • lang niet iedereen spreekt Engels
Review geplaatst op 2016-12-09 Door agrotewal
9
Oekraïne
agrotewal was hier 31 Jul 2014
Een mooie stad bezoeken in de Oekraïne en toch dichtbij Polen blijven, dat is mogelijk als je Lviv bezoekt. De stad bruist van het leven en laat ook al wat zien van het mooie land. Het is een mengelmoes van Russische, Poolse en Duitse invloeden en weet desondanks ook de Oekrainse mentaliteit te weerspiegelen. In tegenstelling tot de anderen steden van dit land, spreken veel mensen Duits of Engels, dat maakt het ook net weer wat toegankelijker voor de westerse toeristen. Helaas heeft de stad erg onder vuur gelegen tijdens de tweede wereldoorlog en zijn veel historische gebouwen vernietigd. Het oude centrum is toch heel mooi, de gebouwen laten heel goed zien dat er verschillende bevolkingsgroepen hebben gewoond. Gotiek, Barok, Jugendstill het is er allemaal te bewonderen.
Land
  • oude gebouwen
  • heel betaalbaar
  • dichtbij de Poolse grens
  • vriendelijke inwoners
  • geen minpunten
Review geplaatst op 2016-12-21 Door agrotewal
9
Oekraïne Kiev
agrotewal was hier 31 Jul 2014
Kiev, de hoofdstad van de Oekraïne, is een bezoek zeker waard. Nu de rust is weergekeerd, is het een pareltje, waar je met gemak dagen rond kunt dwalen, zonder je een moment te vervelen. Er zijn heel veel kerken, kathedralen en musea te zien. Velen daarvan nog gratis en anderen met een kleine bijdrage. Het openbaar vervoer is goed geregeld, met de metro, kom je op de mooiste plaatsen en is meer dan betaalbaar. De mensen zijn heel vriendelijk en er zijn weinig toeristen. Een bijzondere aanrader vond ik het Lavra kloostercomplex, waarbij je de mogelijkheid hebt om in een gangenstelsel, eeuwenoude mummies te zien.
Stad
  • Lavra klooster complex
  • heel veel kerken
  • heel betaalbaar
  • vriendelijke mensen
  • lang niet iedereen spreekt Engels
Review geplaatst op 2016-12-09 Door agrotewal
8
Oekraïne jaremtse
agrotewal was hier 30 Jun 2014
Jaremtsje is een parel in de Karpaten. De start voor een tocht naar de bergen, is nog onontdekt door de massa. Je komt er geen buitenlanders tegen alleen vakantiegangers of dagjesmensen uit de Oekraïne. Het is een aantrekkelijk stadje met veel oude houten huizen, waarvan sommige vervallen zijn. De rivier de Proet loopt langs de stad en wordt zomers gebruikt om in af te koelen. Aan de buitenkant van de stad is dagelijks een markt te vinden en vandaar kun je de bergen in gaan.
Stad
  • goedkoop reizen met de trein of bus
  • Afkoelen in de rivier de Proet
  • Karpaten domineren het landschap
  • oude houten huizen
  • Markt
  • Puur platteland
  • slechte wegen leiden naar de stad
Review geplaatst op 2019-03-05 Door agrotewal