Zuid-Holland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Even ontsnappen op Tiengemeten

Zuid-Holland,
Nederland


Zoek je nog een bijzonder plekje in Nederland om een dag of weekend door te brengen? Dan is het eiland Tiengemeten echt een aanrader! We zeilden hier vorige zomer naartoe, nadat we een aflevering van "Floortje blijft thuis" hadden gezien, over mensen die hier een camping waren begonnen.

Het eiland Tiengemeten ligt midden in het Haringvliet en is het laatste bewoonde eiland in de Zuidwestelijke Delta. Er waren plannen om het eiland te gaan bebouwen, maar gelukkig heeft natuurmonumenten hier een stokje voor gestoken!

Het voelt meteen alsof je in het buitenland bent zodra je er aan komt. De landschappen zijn super afwisselend, met bossen, moerasgebied, bloemrijke weiden en meren. Ook zie je overal Schotse Hooglanders grazen en is het eiland ook de thuisbasis van veel vogelsoorten.

Het eiland telt 9 vaste bewoners, en ook is er een zorgboerderij met 26 permanente bewoners, die samen voor de boerderij en zorgen.

Je kunt zelf de ruigheid en isolatie van Tiengemeten ervaren, wanneer de laatste pont wegvaart. Overnacht in de Herberg, de sluiswachterswoning of historische boerderij en geniet van de mooiste zonsondergangen!