Zeeland reviews

8
Nederland Zeeland
hansdewildt was hier 01 jul 2018
Een van de mooie plaatsjes op het eiland Tholen is het dorpje Oud-Vossemeer. Tegenwoordig zijn het twee verschillende dorpen, oud- en nieuw Vossemeer die gescheiden zijn door het drukbevaren Schelde-Rijnkanaal. Oud-Vossemeer ligt in Zeeland en Nieuw-Vossemeer in Noord-Brabant. Oud Vossemeer heeft een bijzondere geschiedenis. Het heeft nauwe banden met de bekende presidentsfamilie Roosevelt uit de Verenigde Staten. In het begin van de 17e eeuw emigreerde de stamvader van het geslacht Roosevelt vanuit Oud-Vossemeer naar New-York. Het Wapenschild van de familie hangt nog altijd in het Ambachtsherenhuis waarin tegenwoordig het Roosevelt Informatiecentrum is gevestigd.
Regio
  • interessante geschiedenis
  • buiten de gebaande paden
  • rustig
  • even zoeken
Review geplaatst op 2018-08-06
8
Nederland Zeeland
hansdewildt was hier 01 jun 2018
Tholen is een van de eilanden van Zeeland, ofschoon het eigenlijk in West Brabant ligt. De omgeving van Tholen is een polderlandschap met vele dijken. De omgeving van Tholen staat ook bekend om de teelt van aardappelen, mais, graan en snijbloemen. Toeristen kunnen het historische stadscentrum bezichtigen van het stadje Tholen en de mooie omgeving van de Oosterschelde en het Zoommeer bezoeken. Aan de Oesterdam ligt het recreatieterrein 'de Speelmansplaten' vanwaar onder andere verschillende watersporten kunnen worden beoefend. Ook de duiksport wordt bij de Oesterdam regelmatig bedreven. De Oosterschelde en het Zoommeer zijn zeer vogelrijk. Tholen is een heerlijk wandeleiland. De wind, de zilte zee en het groene landschap zijn typische ervaringen op het eiland Tholen. Oude dijken, molens, boerenhoeves en authentieke kernen vindt je er ook volop. Rust en ruimte genoeg in het Nationaal Park Oosterschelde. Doe eens een rondje Tholen in de mooie provincie Zeeland. Op dit rustige eiland dat bijna geheel aan het water ligt kom je leuke plaatsjes tegen zoals het stadje Tholen en Sint Maartensdijk. Sint-Maartensdijk had oorspronkelijk een haven aan de Pluimpot, een zij geul van de Oosterschelde en voormalig zeearm, maar als gevolg van de watersnood van 1953, is de Pluimpot in 1957 bij Gorishoek afgedamd en viel de haven droog. Een prachtig wandelgebied !
Regio
  • leuke plaatsjes
  • mooie dijken
  • strand
  • wandeleiland
  • rustig
  • niet in het hoogseizoen
Review geplaatst op 2018-06-16
9
Nederland Zeeland
Karlijn was hier 15 mrt 2018
Zeeland is een provincie van Nederland, de hoofdstad Middelburg is de kleinste provinciestad van Nederland. In Middelburg staat de Lange Jan, daar kan je inklimmen. Het is een toren die je vanaf de heel Walcheren kunt zien. De Zeeuwse stranden zijn heerlijk en de snelwegen zullen je verbazen, er is niet veel verkeer op de snelwegen. Je kan in Zeeland ook heerlijk watersporten. Kortom, perfect voor iedereen die van water houd!
Regio
  • schone stranden
  • sommige stranden zijn heel druk
Review geplaatst op 2018-03-15
8
Nederland Zeeland
kburgers1 was hier 01 okt 2017
Zeeland is voor de sport- en recreatieduikers de place to be. Je vind in Zeeland een diversiteit aan duikplekken voor iedere duiker. Mooie stekken in het Grevelingenmeer tot prachtige getijde duikstekken in de Oosterschelde. Je kan zowel overdag als in de nacht prachtig duiken. Het onderwaterleven is divers. Van de grote Noordzee krabben en kreeften, kwallen, sepia's tot de kleinste slakjes. Zelfs het zeepaardje is gespot in de Oosterschelde. De meeste duikstekken bieden faciliteiten: sanitair, restaurant, parkeerplaats en soms een vulstation. Houdt wel even rekening met de hoge dijk die je op mag om de duikstek te bereiken. Persoonlijk ben ik fan van duikstekken als de Bergse Diepsluis, hier vind je in het voorjaar parende sepia's. Het is een simpele duik. Ook de duiken in Dreischor of Den Osse (grevelingen meer) zijn prachtig. En als je dan lekker gedoken hebt kan je aan de waterkant nog genieten van het water, de frisse zeelucht of je gaat nog heerlijk wandelen over het strand. En s'avonds gezellig eten in een pitoresk oud plaatsjes in zeeland. Voor de duiker het ideale weekje/weekendje weg in Nederland.
Regio
  • Prachtige en diverse duikstekken
  • Goede duikfaciliteiten
  • Naast duiken is er nog meer ontspanning
  • Afstand t.o.v. oost Nederland
Review geplaatst op 2018-01-19
9
Nederland Zeeland
noordekker was hier 01 nov 2016
Je kunt ook prachtig op pad in eigen land. Bijna wekelijks ga ik hardlopen of wandelen in De Manteling van Walcheren, een natuurgebied in Zeeland. Vaak start ik in Oostkapelle en loop ik tussen de loofbossen door naar Domburg. Hier kun je nog verder de bossen in, maar ook afslaan richting het strand is een mogelijkheid. De dichte kronkelende wandelpaadjes monden uit in open duinen, vanaf waar je over de Noordzee kijkt. ’s Ochtends kom ik er het liefst. Vaak genoeg spot ik onderweg hertjes, konijnen, Schotse Hooglanders of Shetlanders, die daar allemaal vrij mogen rondlopen. De oranje ochtendzon schijnt door de bomen en je hoort alleen natuur. Op en top genieten.
Regio
  • Mooie wandel- en fietspaden
  • Rustig tot stil
  • Mooie afwisseling van bos en strand
  • In hartje zomer veel drukte op het strand
Review geplaatst op 2016-11-09
10
Nederland Zeeland
Invisible was hier 01 jul 2016
Zeeland, en zoals wel meer van onze prachtige provincies, heeft nog echt veel te bieden als het gaat om bezienswaardigheden op zowel natuur als ook cultureel vlak. Vooral de steden, dorpen en in het bijzonder de delta-streek is van een onschatbare waarde voor ons land.
Regio
  • prachtige natuur
  • fraaie pitoreske steden, als brouwershaven
  • de Zeeuwse kust
  • walhalla voor duikers
  • kan geen minpunt noemen
Review geplaatst op 2017-01-05
9
Nederland Zeeland
Zeeland is een provincie van Nederland, de hoofdstad Middelburg is de kleinste provinciestad van Nederland. In Middelburg staat de Lange Jan, daar kan je inklimmen. Het is een toren die je vanaf de heel Walcheren kunt zien. De Zeeuwse stranden zijn heerlijk en de snelwegen zullen je verbazen, er is niet veel verkeer op de snelwegen. Je kan in Zeeland ook heerlijk watersporten. Kortom, perfect voor iedereen die van water houd!
Regio
  • schone stranden
  • sommige stranden zijn heel druk
Review geplaatst op 2017-03-11