Utrecht foto's & tips

2007: Utrecht vanuit de hoogte (HC).

2007: Utrecht vanuit de hoogte (HC). (gemaakt in Utrecht)
Door: Babette Rens
Utrecht (in plaatselijk dialect: Utreg of Utereg) is de hoofdstad van provincie Utrecht en de vierde grootste stad van Nederland met 295.122 inwoners per 1 februari 2008 (bron: Gemeente Utrecht; zie ook: Lijst van grootste gemeenten in Nederland). Utrecht is een van de steden van de Randstad.
De stad is centraal gelegen op een knooppunt van weg-, spoor- en waterwegen, waardoor het een toonaangevende beurzen- en conferentiestad is.
De stad huisvest de grootste universiteit van Nederland en het hoofdkantoor van de Nederlandse Spoorwegen. Ook is de Jaarbeurs Utrecht hier gevestigd.
Utrecht is de zetel van de rooms-katholieke aartsbisschop van Nederland (zie aartsbisdom Utrecht) en van een oudkatholieke bisschop. De huidige Apostolisch Administrator van het Aartsbisdom en Primaat van Nederland is Wim Eijk.
Het is een van de oudste steden van Nederland met een belangrijk historisch centrum.
Vanwege de Domtoren, beeldmerk van de stad en met 112,32 meter de hoogste kerktoren van Nederland, wordt de stad ook wel de Domstad genoemd.

Info over deze foto met tip

  • Camera Sony Ericsson: K800i
  • Belichtingstijd 1/30
  • Diafragma f/2.8
  • ISO 200
  • Flits Nee
deel dit artikel met je vrienden:
camera land banner
Meer Utrecht inspiratie

Men neme: een tiental ReisReporters, 1 rondleiding door een Utrechtse bierbrouwerij, 1 glas Ouwe Daen op 1 nuchtere maag en men krijge: een vertekend beeld v...

>>

Een van de best bewaarde kastelen in Nederland. Nu ook te zien in de reclame van de Postbank, maar hoe dan ook zeker een bezoek waard!

>>

Kasteel De Haar is een heel mooi kasteel in de buurt van Utrecht. Het is het grootste kasteel van Nederland en erg luxueus! Het kasteel is van de familie va...

>>

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.