Rotterdam

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Het jaar van de Hond is begonnen, het ziet er goed uit

Rotterdam,
Nederland


Het jaar van de Hond is al één dag oud. Ik fotografeerde deze enorme beschilderde hond op gisteren op de hoek van de Westersingel in Rotterdam, de multiculturele stad, wat goed te zien is aan de man op de achtergrond.

Adjiedj Bakas, o.a. trendwatcher des vaderlands, beschrijft in zijn boek de belangrijkste trends voor dit hondenjaar.

'De hond staat voor oprechtheid en loyaliteit. Honden zijn uitstekend gezelschap, totdat iets ze niet zint. Dan kunnen ze defensief en veeleisend worden. Deze karaktertrek zorgt echter ook voor de waakzaamheid die nu broodnodig is bij het verdedigen van idealen als vrijheid en tolerantie. Wanneer een hond een Chinees huis komt binnenwandelen, dan wordt dat gezien als een gunstig teken.
Deze trouwe viervoeter brengt ons in 2018 waarschijnlijk geen revolutionaire veranderingen, maar hij werkt gestadig door aan de goede zaak. Een Jaar van de Hond is een jaar waarin idealen richtinggevend zijn en beter samenwerken ons vooruithelpt. Dat zorgt niet alleen voor meer harmonie, maar ook voor extra inkomsten, want onze economie ondervindt veel schade door individuen of organisaties die elkaar bij voortduring tegenwerken.

In de gezondheidszorg maken bottom-up bewegingen van zorgverleners en patiënten dat de mens weer meer centraal komt te staan. Reguliere en complementaire geneeswijzen zullen elkaar ook steeds meer gaan vinden. Uiteindelijk is iedereen hierbij gebaat en ook hier geldt dat de kosten voor gezondheidszorg erdoor naar beneden kunnen worden gebracht.

De ontwikkeling van nieuwe technologie staat evenmin stil in 2018. De blockchain-technologie zal belangrijke nieuwe toepassingen krijgen, evenals kunstmatige intelligentie, en digitale beveiliging wordt belangrijker dan ooit.
Verder zal omscholing een belangrijk thema worden in 2018, want er is weer genoeg werk, maar er zijn niet genoeg mensen met de juiste kwalificaties.'

Tip: bezoek volgend jaar in februari het ontwaken van de Leeuw in het wijkpark Oude Westen in Rotterdam.