Rotterdam

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Het jaar van de Rat in Rotterdam

Rotterdam,
Nederland


De viering van het Chinees Nieuwjaar, het jaar van de Rat, is in volle gang, nog een week te gaan.

In Rotterdam was het gisteren groot feest met leeuwen- en drakendansen, steltlopers en acrobaten. Dit alles vond plaats aan de West-Kruiskade, die speciaal voor dit doel werd afgesloten. Bijzonder dat je zomaar midden op straat kon lopen, zelfs de trams reden niet.

De leeuwen- en drakendansen dienen om kwade geesten te verjagen en staan symbool voor voorspoed en geluk
Hier zie je een van de draken, die over de West-Kruiskade danst. Het is prachtig om de mannen te zien manoeuvreren met zo'n gevaarte. Deze draak heeft zelfs oplichtende ogen.

Wetenswaardigheden over het jaar van de Rat (met dank aan Wiki)
De Rat is het eerste teken van de 12-jaarlijkse dierencyclus van de Chinese astrologie en om deze reden wordt 2020 beschouwd als een jaar van een nieuw begin en vernieuwingen.
De Rat is een toegewijde en harde werker, de ondernemer van de Chinese dierenriem. Een persoon die geboren is in het jaar van de Rat, is charmant, sociaal, joviaal, intelligent, ondernemend. De Rat houdt ervan om onder de mensen te zijn. De Rat is intelligent en laat geen enkele kans onbenut. Ratten kunnen de meest onmogelijke doelen bereiken door het benutten van unieke kansen. De Rat heeft een sterke wil en is ambitieus. De Rat moet echter wel oppassen zijn idee niet aan anderen op te dringen want dat loopt niet altijd even goed af. Zo kan de Rat ook koppig, opschepperig, inhalig en bemoeizuchtig zijn. Aan de andere kant heeft de Rat ook veel humor en kan daardoor veel ingewikkelde situaties aan. Ondanks de open persoonlijkheid laat de Rat niet altijd het achterste van zijn tong zien en blijven er altijd mysteries bestaan die niet worden opgelost.
De jaren van de Rat zijn: 1912, 1924, 1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008 en 2020.