Nederland reisblogs

RR aliassen nader onder de loep genomen

Rsteeghs was er (tot 12 nov 2010) Gepost op 12 nov 1037 reacties

Wat is dat toch met al die aliassen hier op RR? Zijn dit de echte namen, namen van fantasiefiguren, de naam van onze goudvis? Ik raak er soms danig van in de war…

Sjoerd, Willemien, Renie, Antwan, Jeannette, Marjan, Ludwine, Nelita, Hillebrand, Diana en Rieneke, daar kan ik wat mee, vooral met die laatste. Of corriedewinter, edwinaverdingh, Ben Toller, wimraaijen, dianethone, hansdewildt, jolandabijl, lione kolsteren en petervanderwaal, nog duidelijker.

Maar dan gebeurt het en zie je Zipzie, Mocca, Pupske, Happyhowie en Jaap4two voorbij komen. Deze namen klinken nog hip, maar jkuklewski en smckle, daar breek ik mijn tanden op

Ze zeggen wel eens dat mensen op hun huisdier beginnen te lijken als ze het beest een paar jaar hebben, maar sommige van ons gaan daar nog verder in door zich ernaar te vernoemen. Zo hebben we indi, Lola, Doggie en wellicht hebben ook Kuiken, zeester en walvishaai een gelijkend dier in hun huis rondlopen of –zwemmen.

Sidonius, Zaza, eucalyptha, AladinTravel en Kwaakjes, zij zijn vast weggelopen uit een stripverhaal of kinderprogramma.

Rdroog heet echt zo, maar op zijn profielfoto ligt hij in het water. Silly is vast prettig gestoord, Lerpje klinkt ook wel een beetje lijp en Speedy, Gerrit-Gaspedaal en Zoef moeten maar eens afspreken met Car (ola) op de racebaan van Zandvoort.

Soms kun je het werk dat mensen doen, een lievelingsgerecht of -drank en een hobby achter een naam vermoeden. Zo werkt Riennavaplus waarschijnlijk in het casino, Bergwerk doet vast iets op een berg (dat moet dan de St. Pietersberg zijn, want andere bergen hebben we niet in Nederland) en soldaat zit absoluut in het leger. Ik vermoed wat het favoriete voedsel van Spareribz en snekfen is, het lievelingsdrankje van bailey laat zich raden en ik weet hoe zwartmetsuiker zijn koffie drinkt. Himalaya houdt van klimmen, dat kan haast niet anders, Fietser loopt niet graag hard en scubasheila houdt naast surfen ook erg van duiken.

Mama-afrika, is zij de moeder overste van dat werelddeel? Bij Leeu denk ik steeds aan een dier uit het continent van deze moeder overste, bij Leeuwtje en Giraffe uiteraard ook, MaJaTa klinkt als een type uit een Afrikaans prentenboek of Disneyfilm en savana1 zal er ook wel vaak komen.

Dan hebben we nog de exotische namen. Neem bijvoorbeeld Makwela, een prachtig klinkende naam die je doet denken aan de Afrikaanse zonsondergangen waarvan vele foto’s deze site sieren, terwijl de echte naam van de man erachter nog veel exotischer is. Ook Kasangua lijkt van een tropisch strand te zijn gewandeld en bij het lezen van de naam TicoTica krijg ik zin in een cocktail.

Zo, ik kom nu lekker op dreef. Wie hebben we nog meer. Oh ja, Doppie. Doppiedoppiedoppie, je kun het blijven zeggen en het klinkt nog steeds gezellig. Een doppie op zijn koppie, oppietoppiedoppie. Doppie houdt van een droppie en Zoethout lust er ook wel een. Hela hola, ik lach me rot! Wampie klinkt zo leuk, die vertelt waarschijnlijk de hele dag grappen samen met Mtap. Japio is vast een guitig Knaapie en bij kakelbont is het ook een vrolijke boel.

Bij dereizigers en reysigers verwacht je op z’n minst twee personen, maar het is er in beide gevallen slechts één. Net als vijfnoren, die is ook Remi. Albertensandra zijn wel met zijn tweeën, maar alleen Albert heeft de eer om bij de naam vermeld te staan. Gelukkig zien we ze wel allebei terug op de profielfoto. Bij Esthers denk je "hee leuk, twee vrouwen met dezelfde naam", maar niets is minder waar, het zijn een man en een vrouw, erg teleurstellend en verwarrend.

Pensionado is vast 65 jaar of ouder anders had hij wel Pre-pensionado geheten.

Riknikele is net zoiets als rubberenrobbie.

Mooirood is niet lelijk en Positief niet negatief.

Getallen, er zijn ook veel namen met getallen. Neem Jelle51. Is hij 51? Was hij 51 toen hij met RR begon? Is hij geboren in 1951? Of wil hij graag voor altijd 51 zijn? Wie zal het zeggen? En dan Dreamer666, waren er al 665 dromers voor haar aangemeld op de site? En geldt iets dergelijks ook bij Mvdbrink170980? Of is dat zijn studentennummer? Of toch zijn geboortedatum? Bij trijntje1 is het duidelijk en ook bij Konne000 bestaat er geen twijfel, zij waren de eersten.

Ook zijn er verschillende associaties met helden uit films of beroemde zangers. Zo is er een RobinH en Travelgoom klinkt mij in de oren als een figuur uit de Lord of the Rings. Bij Woodstock heb ik zin om mijn haren voor mijn ogen te laten hangen, een lange rok aan te trekken en een LP van Jimmy Hendrix op te zetten en Pkoelewijn doet mij denken aan een mannelijke Nederlandse zanger, die heel graag iemand van het dak af wilde hebben, maar in werkelijkheid is het een vrouw en ik weet niet of ze kan zingen.

Van het gezellige koppel Mier en mierin krijg ik kriebels, bij Dragonfly zie ik ze vliegen.

Bij loontje denk ik aan een boontje, bij toko kun je vast heel leuk winkelen, jantrammelant wil je niet tegenkomen als je geen gezeik wilt, COPYkleiner en doodje ook niet en bij Sterretje heb ik weer heel andere associaties...

Dan zijn er nog de namen met een diepere betekenis. Zo hebben we Bowral, wat vast iets met broodje pindakaas etende hyena’s te maken heeft, Everlasting heeft het eeuwige leven, Obiwan is een buitenaardse zwaardvechter en Saya betekent 'ik' in het Indonesisch, ook heel diepzinnig.

En tot slot heb je nog de eenvoudige aliassen die beginnen met de voorletter gevolgd door de achternaam, zoals jdevaan, pbroek, A.Verleg, WPeters en natuurlijk mijn eigen nogal saaie alias, Rsteeghs. Niks exotisch aan, helemaal niet bijzonder. Liever had ik Rieneke gehad, maar ja, die alias was al vergeven. Rienekesteeghs had ik niet bedacht, dat was te moeilijk voor me, zoveel letters. RienekeS klonk me nogal crimineel in de oren (zoals Fransvdg, herman m en DICKV) en om mezelf nou poepsiewoepsie of iets dergelijks te noemen ging me ook wat ver. Dus dan maar gewoon Rsteeghs. Kort en duidelijk, maar ook helemaal niet hip, grappig, gezellig, exotisch of diepzinnig… Jammer.

Rsteeghs Positie 19532 (0 p.) Lid sinds 04-05-2010 Foto's en tips: 587 Blogs: 18 Fans: 17
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Reacties bij deze blog

beeart

Door: beeart • Geplaatst op

Nou ja zeg ! Jij kan er wat van !

Obiwan

Door: Obiwan • Geplaatst op

Ik loop wat achter (!!) met lezen maar deze blog sprong er toch wel weer uit. Dan toch benieuwd of je nog in de "hall of fame" voorkomt en zowaar. Prachtig epistel.

ciske

Door: ciske • Geplaatst op

Wat een geweldig blog , heb er nooit zo bij stil gestaan. Mijn alias is ciske , mijn echte naam Gert. Dus ik krijg vaak berichtjes met " hallo ciske " of " hoi ciske en Gert ". Och ja ik heb het mezelf aangedaan. Ik vind het leuk dat iemand de moeite heeft genomen om zich hierin te verdiepen. Chapeau !

riknikele

Door: riknikele • Geplaatst op

hahahaha ik kom niet meer bij!! super blog echt! enne nikele is m'n tweede naam! ;-)

albertensandra

Door: albertensandra • Geplaatst op

Hahaha, geweldige blog. Bij de namen sta ik helemaal niet bij stil, dankzij jou heb ik dat nu dus wel effe gedaan. Super leuke blog, ik heb echt even moeten lachen. Dank je wel!!!!!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.