Nederland reisblogs

Lekkere legging?!

SuzanneGeudeke bereidt zich voor Gepost op 13 sep 091 reacties

Als ik een tijdje niet in Nederland geweest ben, sta ik altijd weer even versteld. Van hoe koud het ook alweer was. Van de hoeveelheid fietsers die heerlijk door het hele land rijden. Van de gezellige cafe's en barretjes. Van het aanbod aan concerten en festivals. En van de mode.

De mode was dit jaar een struikelpunt voor mij. Sorry Nederlandse dames, maar die drie-kwart legging gaat er bij mij niet in! Ik weet dat het in Nederland wel eens koud kan zijn. Ik weet dat een legging je benen lekker warm houdt. Ik begrijp dus waarom er, op een wat frisse dag, een legging onder een mini rokje wordt gedragen. Staat ook best leuk.

Maar toen ik in Nederland was, was het op zijn minst toch aangenaam, zo'n 25 graden. Massaal haalden de Nederlandse vrouwen hun rokjes uit de kast. Hun rokjes op knielengte wel te verstaan. En tot mijn verbazing ging daar een legging op knielengte onder! Je ziet hem net onder de rok uit piepen. Soms is hij zwart, soms is hij wit. In het laatste geval lijkt het net een lange onderbroek. Maar de hamvraag is: waarom????? Ik zie hem niet eens echt, die legging! Hij zit verstopt onder die rok!

Zijn de Nederlandse legging draagsters bang dat ze een koutje vatten? Niet trots op hun knieen?Of gaat het verder? Is er een geheim verbond van vrouwen die in hun lunch pauze op-de-kop aan het klimrek hangen en niet willen dat we hun ondergoed zien?

Ik hoop op het laatste.

Aan de rest van de vrouwen vraag ik op mijn knieen: Mag die drie kwart legging alsjeblieft uit? Hulde aan de klutsknieen, ballonkuiten en dat witte vlees! Ik houd wel van een beetje lef!

P.S. Mannen, pas op! Hij komt eraan! De legging voor mannen! De Megging! Trap er niet in!

SuzanneGeudeke Positie 25560 (0 p.) Lid sinds 24-08-2009 Foto's en tips: 150 Blogs: 16 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Kerstpaniek
0 2
Gepost op 16 december
Nederland Overijssel
Ik haat/houd van mijn koffer
0 6
Gepost op 14 december
Nederland
Varkentje?
2 2
Gepost op 13 november
Spanje Castilla y Léon

Reacties bij deze blog

Mennovanderland

Door: Mennovanderland • Geplaatst op

De megging? Mmm... ik wil het overwegen, maar ik vrees dat de bijpassende rokjes mij niet staan...

Overigens, je weet toch hoe dat gaat: iemand heeft bedacht dat de legging (na tien jaar heel erg fout te zijn geweest) ineens weer 'in' is. Dan staan alle vrouwen- en modebladen er vol mee en 'moet' ineens iedere vrouw zo'n ding hebben. En tja, als je er eenmaal één hebt, dan moet je 'm aan ook, weer of geen weer...

Wat is/was dit jaar de zomermode in Valencia?

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.