Noord Brabant

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Noord Brabant image

Noord Brabant

Noord Brabant
Nederland
Regien

Driedimensionaal Nieuwjaar!

Het is 31 december 2013. Oudjaar. Vannacht om 12 uur gaan we 2014 in. Dit gaat voor de meeste mensen op. Echter voor ons reizigers is nieuwjaar een driedimensionaal gegeven. Onze vrienden en reiskennissen die we in de loop van de jaren hebben leren kennen gaan al vanaf 11 uur onze tijd om het uur het nieuwe jaar in. Ik zie berichtjes op facebook vanuit Nieuw Zeeland en 2 uur later komen mijn vrienden in Sydney aan de beurt. Ik zie op internet weer schitterende foto's van het vuurwerk boven de Sydney Harbourbridge en wat lijkt 't me een kick daar ooit zelf bij te kunnen zijn.

Inmiddels heeft ook Hongkong het nieuwe jaar bereikt. Ondanks dat zij uiteraard ook hun eigen Chinees nieuwjaar kennen, laten ze geen kans onbenut om flink uit te pakken met vuurwerk. Uit eigen ervaring heb ik Hongkong meegemaakt in Halloween- en kerstsfeer, dus oudejaarsnacht is daar ongetwijfeld ook een spetterend en knallend spektakel.

Hier in mijn Brabantse dorpje knalt het ook al de hele dag. Niet alleen rotjes, maar op 'n weiland zie ik een rij oorlogsgeschut staan in de vorm van carbietbussen inclusief 'n écht kanon. Complete waanzin als je 't mij vraagt en aan mij niet besteed. Vanavond kruip ik lekker op de bank met 'n dvdtje, een hapje en een drankje. Ik hoop al te slapen tegen dat wij aan de beurt zijn om van jaar te wisselen. En als ik wakker word zijn mijn vrienden in Amerika als laatste aan de beurt om 2014 in te gaan.

Voor degenen die vannacht nog helemaal los gaan: have fun en niet te zat he ;-) En dat alle (reis)wensen voor het komende jaar maar mogen uitkomen!

Happy New Year World!
Cheers!!

Laat een reactie achter

3 reactie(s) bij "Driedimensionaal Nieuwjaar!"

 • profile image comment
  Door Daphnekeune• geplaatst op 01 Jan 2014 | 13:08:15

  En....lekker geslapen?
  Ik kan erg genieten van de kerstdagen en de jaarwisseling gewoon in "ons eigenste" koude kikkerlandje. Kneuterdekneuter, en in januari proberen de saaiheid van het eerste kwartaal door te komen.
  Lekker verheugen op de reizen die komen gaan!
  Een mooi reisjaar gewenst!
  Misschien leuk om binnenkort in China het nieuwe jaar wel wakker mee te maken? :-)

  Gr. Daphne

  Bericht aangepast op 08:12:14
 • profile image comment
  Door PleunGroeneveld• geplaatst op 01 Jan 2014 | 22:00:43

  Leuk dat je nog zoveel contact heb met mensen die je ooit op vakantie hebt ontmoet. Het zou toch mooi zijn om weer eens een leuke reis te gaan maken in het nieuwe jaar.

  Bericht aangepast op 08:12:14
 • profile image comment
  Door Corriedewinter• geplaatst op 03 Jan 2014 | 09:55:55

  Leuk geschreven Regien. Nogmaals een heel mooi Nieuwjaar gewenst!

  Bericht aangepast op 08:12:14