Limburg reisblogs

Strijthagen | Landgraaf

jossarisfoto was er (tot 09 aug 2009) Gepost op 12 aug 090 reacties

Zondag, 9 augustus 2009. In verband met een heugelijk feit kwam ik vandaag terug in mijn geboorte omgeving. Het is raar dat je ergens jaren in de buurt gewoond hebt maar dat je er nauwelijks nog zicht- of tastbare herinneringen aan hebt. Een mooie gelegenheid om dit recht te zetten.

Strijthagen met zijn Kasteel Strijthagen en zijn watermolen ligt in een mooi recreatie gebied - Park Gravenrode – in de gemeente Landgraaf. Dit recreatie gebied is nauwelijks bekend bij het grote publiek. Wat wel bekend zal zijn bij velen is het Pinkpop festival terrein (Megaland). Strijthagen is de buurman van dit terrein. Ingeklemd tussen de Limburgse heuvels - in de voormalige Oostelijke Mijnstreek – is het een gebied waar van alles te beleven valt.

Enkele voorbeelden hiervan – die op steenworp afstand liggen – zijn o.a. kasteel Strijthagen, kasteel Erenstein, het GaiaPark, de Wilhelminaberg, Snowworld en Mondo Verde en natuurlijk Megaland (het Pinkpop festival terrein).

Strijthagen zelf wordt gekenmerkt door zijn vele visvijvers die werkelijk vol zitten met karpers die je letterlijk zo uit het water kunt scheppen. Uitvalsbasis voor mijn wandeling is de Overste Hof een liefelijk gelegen hotel-restaurant midden in Strijthagen.

Klik hier voor mijn foto’s van Strijthagen en overtuig jezelf van al het moois dat Zuid-Limburg c.q. de voormalige Oostelijke mijnstreek te bieden heeft.

jossarisfoto Positie 15513 (0 p.) Lid sinds 06-05-2009 Foto's en tips: 14 Blogs: 7 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Visvijver
blogfoto nr. 2
Mooi
blogfoto nr. 3
Strijthagermolen
blogfoto nr. 4
Bosrand
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Spanje | Calpe | Guadalest | Grotten van Canalobre
4 0
Gepost op 10 april
Spanje Alicante
Luik (Liège) | Stadswandeling
4 0
Gepost op 10 april
België Luik
Calpe | Altea
4 0
Gepost op 09 april
Spanje Alicante

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.