Groningen reisblogs

Hoe een 45-daagse reis door de Melanesische wereld geheel onvrijwillig werd omgeboekt naar een 32-daagse reis door de Medische wereld ...

Bowral is er nu(tot 24 jul 2011) Gepost op 24 jul 1153 reacties


De rugzakken zijn zo goed als ingepakt. Alleen nog wat laatste spulletjes, zoals een duikbril, dropjes en nog een extra batterij voor de camera. Vrijdag 24 juni vertrekken we voor een zesweekse reis naar Nieuw-Zeeland, Vanuatu en Fiji. Vele uren aan voorbereidingen zijn hieraan voorafgegaan. We zijn er helemaal klaar voor!

Op zondag 12 juni, eerste Pinksterdag, zegt Jeannette dat ik er een beetje ‘geel’ uitzie. De volgende dag: ‘Je bent geel!’ Een blik in de spiegel riep direct associaties op met kanariepietjes, bakken vol kip/kerriesalade en een Chinees met geelzucht. Voor de zekerheid toch maar even de huisarts gebeld met de mededeling erbij dat we de week erop op reis zouden gaan. Nog dezelfde week moet ik bloed laten prikken en wordt er een echo van de buik gemaakt. De huisarts is er niet gerust op en zij maakt voor dinsdag 21 juni een afspraak bij de spoedeisende hulp van het Martiniziekenhuis. In al mijn naïviteit denk ik nog steeds drie dagen later in het vliegtuig naar Auckland te zitten ...

In werkelijkheid was dit het begin van een ongewis avontuur van 32 dagen door de, voor mij volstrekt onbekende medische wereld. Vanaf dat moment was ik de regie over mijn leven tijdelijk kwijt.

Na een eerste gastroscopische ingreep belooft de eerste diagnose weinig goeds. We krijgen in een ‘slechtnieuwsgesprek’ te horen dat het er niet te best uitziet. De dag erop volgen er nieuwe opinies en wordt het slechte nieuws ‘afgezwakt’ met de diagnose ‘Syndroom van Mirizzi’. Een galsteen die de galafvoer blokkeert, hetgeen de gele huidsverkleuring verklaarde. Tijdens de operatie hebben ze zowel een galsteen als de hele galblaas verwijderd. De galsteen zelf heb ik als ‘souvenir’ meegekregen: een prachtig gepolijst ei dat in een catalogus van Fabergé niet zou misstaan!

In de volgende dagen werd duidelijk dat het feitelijke probleem nog niet helemaal was opgelost met de operatie. De verschillende bloedwaarden bleven te hoog. Na anderhalve week trad er een lekkage in de buikwand op. Met het gevaar op een acute buikvliesontsteking werd ik direct weer op de operatietafel gelegd. Een tweede ‘souvenir’ is een jaap van zo’n veertig cm vlak onder mijn ribben ...

Afgelopen vrijdag mocht ik naar huis. Dat wil overigens niet zeggen dat alles nu ‘klaar’ is. Over een paar weken volgt weer een gastroscopische ingreep. Volgens de artsen zal volledig herstel nog maanden duren.

Ik kijk stiekem even op onze route: vandaag zouden we snorkelen en zwemmen met mantarays ... Helaas, volgend jaar gaan we voor een herkansing!

PS
Graag wil ik jullie heel erg bedanken voor de vele blijken van meeleven in de vorm van kaartjes en berichtjes op Colombus en Facebook. Al die belangstelling doet mij waarlijk goed!

Bowral Positie 32 (10217 p.) Lid sinds 26-03-2008 Foto's en tips: 1583 Blogs: 9 Fans: 144
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Op zoek naar de onzichtbare vijand in Tsjernobyl
8 35
Gepost op 23 augustus
Oekraïne Tsjernobyl
Gestrand in Kathmandu
1 29
Gepost op 15 maart
Nepal Kathmandu
Bedankt voor het happen!
0 13
Gepost op 01 april
Nederland

Reacties bij deze blog

Moraima

Door: Moraima • Geplaatst op

Ik lees pas( Ik heb nu tijd) je blog! Niet bepaald de leukste periode van je leven. Ik hoop dat het nu goed met je gaat.
Moraima

Hermine

Door: Hermine • Geplaatst op

Hallo Paul,

Ik lees nu pas je blog! Wil toch nog reageren en je veel sterkte toewensen!! Hoop dat het inmiddels beter gaat met je?
hartelijke groet, Irma

Jan10e

Door: Jan10e • Geplaatst op

Hoi Paul. Af en toe zie ik wel berichtjes van je. En dat er iets medisch met je aan de hand was had ik intussen wel door. Lees nu pas je blog. Heftig zeg. Hopelijk is e.e.a. inmiddels gestabiliseerd en heb je ook weer wat energy terug. Sterkte en beterschap voor als het nog steeds nodig is!

carla

Door: carla • Geplaatst op

Gosh, Paul Paul toch !!!!!!
We leven helemaal met je mee en wensen je een super spoedig herstel toe zodat jullie vakantie die je zo goed had voorbereid toch snel doorgang kan plaatsvinden. Hou moed Kerel !!!
Beterschap gewenst van Mij (Henk) en Carla

Obiwan

Door: Obiwan • Geplaatst op

Hoi Paul. Ben niet zo'n Bloglezer maar deze viel mij toch op. Toch een beetje meer inzicht gekregen in hetgene wat anderen bedoelen bij reacties naar je. En misschien wat laat, toch niet minder oprecht bedoeld om je veel sterkte en beterschap toe te wensen.
Tom.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.