Friesland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Wadlopen, een avontuur in eigen land

Friesland,
Nederland


Als je van avontuur en sportief houdt, en in eigen land iets leuks zoekt, dan kan ik je het Wadlopen aanraden. Er zijn tochten in verschillende gradaties van zwaarte, van enkele uren tot een hele dagtocht. Altijd met een gids! Kijk eens op www.wadlopen.net of oriënteer je bij het Wadloopcentrum Fryslan. Je kunt ook wadlopen in Groningen, en op Texel.
Wat je nodig hebt zijn geschikte schoenen, en dat zijn eigenlijk alleen maar stoffen enkelhoge gympen met veters. Die kun je goed vast veteren en na de tocht wassen in de wasmachine. Geen laarzen, want die blijven vastzitten in het slik.

Ik heb deze foto met mijn telefoon gemaakt, ik vond het te riskant om mijn camera mee te nemen. Het zou kunnen dat je tot borsthoogte in het water komt te staan. Dat gebeurde op mijn tocht niet, maar wel staken we een slenk over met water tot behoorlijk boven de knie.
De ervaring van ruimte, stilte en rust is overweldigend. En toch ook spanning, je weet niet altijd wat je tegen gaat komen qua weersomstandigheden. Avontuur in eigen land!