Den Haag reisblogs

Klootschieten, koedrieten en gansknuppelen.

doppie bereidt zich voor Gepost op 05 jul 114 reacties

Landgenoten,

Tot grote vreugde van mij en mijn fractie is vorige week door een meerderheid in de Tweede Kamer een eerste stap gezet in de richting van het opwaarderen van onze eigen nederlandse cultuur. Radio 2 heeft als kwaliteitscriterium meegekregen dat minimaal 35% van de programmering moet gaan bestaan uit werk van eigen bodem.

Uiteraard heeft u kennis genomen van het gejeremiëer van de linkse Hilversumse omroepkliek, maar ik garandeer u : “Dit is nog maar het begin.” Gaandeweg zullen wij dit percentage verhogen naar 100% én naar alle zenders.
Daarnaast zullen er uiteraard eisen gesteld gaan worden aan de inhoud; het moet maar 'ns gedaan zijn met het vereren van de revolutie kraaiende types als Boudewijn de Groot en het quasi intellectuele gewauwel van bands als Bløf.

Net zoals onze gewaardeerde gedoogvriend staatssecretaris Bleker vind dat “natuur waar je voor doorgeleerd moet hebben” niet de moeite van het behouden waard is, staan wij voor een simpel eerlijk hollands geluid. Neemt u nou eens bijvoorbeeld het door de cultuurmaffia geboycotte duo Ed & Anita met hun prachtige lied “Chinees”:

“Een Chinees ziet maar de helft van onze wereld,
want hij heeft zijn oogjes bijna helemaal dicht.
We willen hiermee niks zeggen,
maar het is toch een grappig gezicht.”

Duidelijke taal waar Henk en Ingrid wat mee kunnen en het brengt me gelijk bij de reden waarom ik u deze brief schrijf.

Onze fractiemedewerkster Toerisme en Zandkastelen, die na een afgebroken Mulo opleiding jarenlange ervaring in het veld heeft opgedaan als verkoopmedewerkster in een souvenirshop in Volendam, reden genoeg voor ons om haar CV op te leuken met een HBO studie Toerisme, heeft onderzoek gedaan naar de activiteiten op de site Reisreporter.nl waar ook u lid van bent.

De resultaten van dit onderzoek zijn ronduit schokkend: van de ruim 300.000 geplaatste foto's hebben er slechts een kleine 18.000 ons mooie Nederland als onderwerp, dat is nog geen 6% van het totaal. De uitkomsten voor de tips en blogs stemmen ons nog bedroefder met respectievelijk 5 en 3%.

U zult begrijpen dat wij hier niet mee akkoord kunnen gaan en wij zullen dan ook zo spoedig mogelijk na het zomerreces contact opnemen met de websitebeheerder de heer Vellah Bogle. Na een controle op de aanwezigheid van een dubbele nationaliteit zullen wij maatregelen gaan bespreken om deze tsunami van buitenlandse invloeden tot staan te brengen.

Uiteraard zal deze meneer zich gaan verbergen achter het feit dat u als gebruikers degenen bent die de inhoud op deze site plaatst. Daarom vraag ik het u recht op de man af: “Wat heeft u toch in dat rare buitenland te zoeken ?” Het lijkt mij toch evident dat als al dat bruine tuig hier naartoe wil komen het daar niet zo heel erg best is.

Waarom naar India om met veel pijn en moeite één tijger te zien terwijl je ze in Blijdorp elke dag kunt bekijken ? Zijn die Orang Oetans in Indonesië nou echt zoveel mooier dan die in de Apenheul ? Beseft u wel dat in plaats van dat oerwoud waar niks nuttigs groeit prachtige palmolieplantages zouden kunnen staan waar de mensen een goede boterham kunnen verdienen ? Staatsecretaris Bleker zou er wel weg mee weten.

Waarom zo nodig een kunstwerk van een laveloze Aboriginal kopen als u ook gewoon in ons eigen Staphorst net zulk stipwerk aan kunt schaffen van een naar Jonge Klare stinkende winkelier.
Moet ik u er nog op wijzen dat de grootste moskee van de wereld gewoon in Rotterdam staat, maakt u daar maar snel 'ns een foto van, wat ons betreft treft deze eerdaags hetzelfde lot als de Boeddhabeelden in Afghanistan.

U zegt dat het contact met deze culturen zo waardevol is, ik zeg u: “Het zijn voor de helft moslims en de ander helft is knettergek”

Onze fractie heeft een wetsvoorstel in de maak wat reisorganisaties verplicht om maximaal 10% van hun aanbod naar het buitenland te laten gaan. In plaats daarvan natuurspeurtochten met SNP in Groningen, als de staatsecretaris klaar is met zijn beleid moet u écht gaan speuren naar de laatste postzegels natuur in eigen land. Hetzelfde geld voor cultuur, laat SRC de uitdaging maar aangaan om u de laatste restjes subsidiecultuur te laten zien als we klaar zijn met wegbezuinigen, aansluitend krijgt u een optreden van Ed en Anita bij het diner.

Dankzij onze gedoog-gedoogpartners van de Staatkundig Gereformeerde Partij kunt u elke Zondag driemaal getuige zijn van een uniek religieus gebeuren wat zeer de moeite waard is. Uiteraard past u uw kleding uit respect aan: de dames een lange zwarte jurk tot over de enkels en de heren een zwart lakens pak met bijkleurende zwarte stropdas. Dames vergeet u vooral niet uw haardracht te bedekken zoals het geloof voorschrijft ? Deze behoudende gemeenschap is niet dol op fotograferen maar met een King Pepermuntje op het juiste moment kunt u een hoop bereiken.

Als voorlopig laatste maatregel gaan wij voorstellen om het totale bedrag wat u met zijn allen naar die apenlanden brengt in mindering te brengen op het budget voor ontwikkelingssamenwerking. Als u zonodig daar de boel wilt helpen ontwikkelen dan doet u dat maar met uw eigen centen en niet met het belastinggeld van de hardwerkende burger.

Ik vraag u uw medewerking aan deze plannen te geven om op deze wijze de stortvloed van buitenlandse invloeden in te dammen. Als een eerste geste van uw zijde zou u kunnen beginnen met een Top 10 van Oudhollandse sporten en spellen samen te stellen. Geen Mahjongende Chinezen of Capoeira spelende Braziliaanse straatschoffies maar eerlijke hollandse jongens en meiden die aan het Fierljeppen zijn of die gewoon een potje zitten te Mens-erger-je-nieten. Ik verheug me al op de plaatjes van het Gansknuppelen, het Koedrieten en het Klootschieten en van zo'n stoere Zeeuwse boerenzoon tijdens het Rinkrieën.

Ik vertrouw op uw medewerking en groet u,

Geert Wilders.NB. Mijn vriend heeft een collectie foto's van rare haardrachten, misschien een leuk idee voor het maandthema ?

doppie Positie 11169 (0 p.) Lid sinds 13-04-2009 Foto's en tips: 666 Blogs: 70 Fans: 7
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Tien stappen naar de top.
4 4
Gepost op 20 oktober
Cyprus Turkse kust
Het land dat niet bestaat.
4 12
Gepost op 09 oktober
Cyprus Turkse kust
Maandthema. Doppie's Inferno.
1 12
Gepost op 20 mei
Italië Napels

Reacties bij deze blog

schenkel

Door: schenkel • Geplaatst op

Geweldig leuk vind ik hem deze blog wel teverstaan.Zo lekker geschreven.

TravelGoom

Door: TravelGoom • Geplaatst op

Ik ben verschrikkelijk hard op zoek naar de voltooid verleden tijd, 3e persoon enkelvoud van het werkwoord jeremieren....
Harde cijfers. Doet me toch erg denken aan mijn blog destijds 'follow the hype'...
Vellah zal blij met je zijn...arme vent...
Heb nog een Staphortser zijspiegeltje voor op de fiets, iets voor jou.
Blablabla, jammie!
Trouwens Geert is op familiebezoek in Bulgarije.

awesomemore

Door: awesomemore • Geplaatst op

lekker uit de box!

Rhodaxx

Door: Rhodaxx • Geplaatst op

Hahahaha, ik vind hem erg grappig!!! en raak!
Hopelijk zijn wij uit Belgie nog wel welkom op de site?

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.