Den Bosch

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

De wonderlijke klim - Den Bosch - 'n bietje gluren

Den Bosch,
Nederland


Vorige week vrijdag had het notariskantoor waar ik werk het jaarlijkse personeelsuitje. Mijn collega en ik hebben dit jaar de taken van de feestcommissie op ons genomen en daar hoort ook de organisatie van het personeelsuitje bij.
Vanwege de 500ste sterfdatum van Jheronimus Bosch wordt in 2016 op zeg maar gerust immense wijze zijn leven en werk gevierd en verwelkomd in en rond Den Bosch. Zo wordt ook de eenmalige en unieke kans geboden om door de dakgoten van de Sint-Jan te wandelen en te genieten van het prachtige uitzicht en de 96 luchtboogbeeldjes die de kathedraal rijk is.
De beslissing was dan ook snel genomen, dat we in ieder geval de Sint-Jan wilde 'beklimmen' tijdens ons personeelsuitje.
Ondanks dat mijn weerapp tot het laatst toe vol bleef houden dat het ging regenen, hadden we geluk en bleef het bij bewolking. Aan de zijkant van de Sint-Jan (aan de kant van Parade) staat voor de gelegenheid een enorme steiger uitgestald waar je via een trappenconstructie boven komt. Een van de enthousiastelingen van Kring Vrienden (een Bossche vereniging die nauw betrokken is bij Den Bosch en wiens vrijwilligers onder andere het varen op de Binnendieze begeleiden) geeft ons als gids wat leuke en mooie informatie en dan kunnen we zelf op ontdekkingstocht ;) Via houten vlonders kun je vervolgens genieten van een prachtig rondje door de dakgoten. Op de linkerhoek van de Noordzijde bleef ik even staan en besloot ik 'n bietje te gluren naar de mensen beneden lopend door de Torenstraat, zoals je ziet was ik niet alleen, deze luchtboogbeeldjes en duif gingen mij namelijk al voor ;)
Wij hebben genoten! Mocht je ook 'n bietje willen gluren, dan kan dat nog tot eind oktober via http://www.eenwonderlijkeklim.nl/