De waddeneilanden

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

De waddeneilanden image

De schoonheid van Ameland

De waddeneilanden
Nederland
MaJaTa

De schoonheid van Ameland

Maandagmorgen staan we al om 6.30 uur op om ons voor te bereiden op een fijne vakantie naar Ameland.
We zijn nog maar net terug van ons heerlijk weekendje Texel maar Ameland vinden we ook geweldig.

We hebben net voor onze vakantie electrische fietsen aangeschaft dus deze kunnen we dan mooi uitproberen.
Het regent pijpestelen als we om 9.30 uur in Hollum aankomen maar gelukkig kunnen we in een overdekt gedeelte op de boot uitstappen.
De overtocht duurt zo'n drie kwartier en door de regen heen zien we al gauw het eiland liggen.
We rijden naar Nes waar we een appartement in het complex van Landal Ameland State hebben geboekt op honderd meter van het strand en de bossen, geweldig is dit!!
Omdat ik van te voren heb gebeld dat we de vroege boot nemen kunnen we al om 11.00 uur in ons appartement (wat een service), want gewoonlijk is dit pas om 15.00 uur.

Het uitladen van onze volgestouwde auto is een ramp want het weer is nog steeds knudde en wat hebben we weer veel mee, we leren het nooit, je weet maar nooit wat je allemaal nodig hebt, horregaas, 2 parasols, kratten met etenswaar (het lijk wel of we naar een onbewoond eiland gaan), te veel schoenen, nette kleding (deze konden ongebruikt weer terug).
Dit deed me gelijk denken aan onze dochter die met een heel klein rugzakje vijf maanden naar India is geweest, konden wij dit ook maar!
Maar goed na heel wat heen en weer geloop is uiteindelijk onze auto leeg en kan onze vakantie beginnen.

Wat is dit eiland mooi en veelzijdig en wat hebben we veel gedaan en ontdekt.
Zo zien we vlak bij ons appartement een schitterend veld vol met vingerhoedskruid midden in de duinen waar ik uren heb gefotografeerd, hier zag ik ook reuzehommels op zitten, wel drie keer zo groot als anders, heel bijzonder om te zien.

De Swarovski verrekijker die ik te leen had, hebben we natuurlijk ook meegenomen, naar het strand, op de vele fietstochten en natuurlijk ook naar de zeehonden en wat hebben we hier veel aan gehad want wat haal je alles dichtbij wat je met het blote oog niet ziet.
Zo zaten we op de Robbenboot op zoek naar de zeehonden, Han zocht ze op met de kijker en ik kon ze dan fotograferen.
Ook andere mensen op de boot konden zo ook van de kijker meegenieten.

Op het strand bij Nes vonden we gigantische reuzekwallen, jammer genoeg niet vastgelegd maar wel een hele mooie kompaskwal.

Wat hebben we ook veel plezier gehad van onze electrische fietsen, verschillende keren het hele eiland rondgefietst en soms met windkracht 6 a 7 is dit wel heel handig!.

Een prachtig natuurgebied is Het Oerd en De Hon aan de oostkant van het eiland, dit is een oud begroeid duingebied met enkele hele hoge duinen en vochtige duinvalleien, hier kun je prachtig fietsen en wandelen.

Aan de kust van Zuidwest Ameland ligt de Feugelpôlle.
Deze kwelder is een broedplaats van de op één na grootste kolonie sterns in West-Europa, vorig jaar hebben we deze nog gezien.
Jammer genoeg kun je daar nu niet komen want ze zijn de hele dijk aan het verbeteren, dit is het stuk vanaf de veerdam tot aan de vuurtoren, dit project is pas tussen 2017 en 2018 klaar, dus nog even geduld.

We hebben ook bijzondere vogels gezien zoals de kneu en de putter, wat is deze laatste een mooi vogeltje met zijn rode kopje.

Een bijzonder kunstwerk, gemaakt van hoefijzers door Jaap van Meeuwen staat in het centrum van Nes vlakbij het Best Western hotel.

Al met al hebben we heel veel beleefd, zijn we sportief bezig geweest, hebben we heel veel mooie natuur gezien, viel het weer tijdens deze vakantie verder reuze mee op dit veelzijdige eiland!!

Alleen toen we terug kwamen zaten onze fietsen helemaal onder opgespat schelpenzand, toen zijn we naar de wasstraat gereden met de fietsen achterop en hebben zo de fietsen zelf weer helemaal schoon gespoten, erg handig en geen troep bij het huis!

Foto's

1a2aa.jpg
1a2aa.jpg
MaJaTa
026e8.jpg
026e8.jpg
MaJaTa
a8a7f.jpg
a8a7f.jpg
MaJaTa
1da9e.jpg
1da9e.jpg
MaJaTa
e2ce7.jpg
e2ce7.jpg
MaJaTa
83cb7.jpg
83cb7.jpg
MaJaTa
95403.jpg
95403.jpg
MaJaTa

Laat een reactie achter

2 reactie(s) bij "De schoonheid van Ameland"

 • profile image comment
  Door WKerkhof• geplaatst op 06 Jul 2016 | 19:30:12

  Twee waddeneilanden in een maand, lekker toch?
  Je hebt ook een paar mooie, bijzondere vogeltjes gezien, leuk!

  Bericht aangepast op 08:11:49
 • profile image comment
  Door ALopezBlanco• geplaatst op 08 Jul 2016 | 20:05:01

  Gelukkig zijn er nog meer mensen die altijd te veel meenemen :-). Je weet inderdaad maar nooit... Meestal blijft het ook bij nooit.
  Leuke beschrijving van dit eiland.

  Bericht aangepast op 08:11:49