Nederland

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Nederland image

Nachtkayak-tocht door centrum Utrecht

Nederland
Europa
TravelGoom

Nachtkayak-tocht door centrum Utrecht

We zijn eigenlijk te vroeg. Het duurt nog even voor de lampen aan gaan. De Oude Gracht in Utrecht is op alle momenten mooi maar vandaag gaat het om magie. We hebben een nachtkayak-avontuur geboekt. Normaal een tocht met gids maar in coronatijd mag je zelf op pad. 

De start is aan de Oude Gracht waarna je via het Ledig Erf de Stadsbuitengracht opvaart voor een rondje om het oude centrum heen. Het is rustig op het water zo rond 21.30u en het is opvallend hoeveel stille plekken er langs het water zijn. Jong en oud trekt zich terug op geheime plekken met een boek, een fles wijn, een hengel of een dromerige blik over het water. Elders zien we waar de duiven en de ganzen slapen. We proberen hen niet te storen en houden de peddels stil als we de vogels op een meter passeren.

Nog even tijd rekken en zo dobberen we wat op de gracht bij Sterrenwacht Sonneborgh en later de Stadsschouwburg. Er is genoeg te zien terwijl we worden ingehaald door suppers en een enkele sloep. Eenmaal bij de oude gevangenis gaan plots de stadslichten aan een komt de sfeer in de stad waar we op hebben gewacht. 

Wanneer we bij het Nijntje pleintje de Oude Gracht weer opvaren wacht ons een magische finale. Een ronduit feërieke sfeer met het spiegelende licht van de stad op het water en het geroezemoes van de volle terrassen. We peddelen amper en laten ons opnemen in deze droomwereld zoals ze dit bij de Efteling zouden beschrijven. De bruggen veranderen van kleur wanneer we er onder varen, mensen spreken ons aan en we proosten met het grachtenwater. Een top zomeravond vanuit een kayak in het hart van Utrecht. 

Het kan deze zomer elke vrijdagavond, reserveren noodzakelijk. Zie de website van kanoverhuurutrecht.nl.

Foto's

Onde de Stadhuisbrug nabij Winkel van Sinkel
Onde de Stadhuisbrug nabij Winkel van Sinkel
TravelGoom
Entree Oude Gracht
Entree Oude Gracht
TravelGoom