Nederland

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Nederland image

Rondje Twente op de fiets

Nederland
Europa
Karinm

Rondje Twente op de fiets

Tijd: 3 dagen (de maandag lekker vrij genomen). Idee: een aardig stukje fietsen, wel in een rondje het liefst. Samen met: een vriendin die graag wandelt en fietst. Doel: zo’n 70 km per dag in het zadel, overnachten in een B&B of hotelletje (je moet het jezelf tenslotte af en toe ook makkelijk maken). 
Na wat zoeken kwamen we op Rondje Twente: een fietstocht van iets meer dan 200km door het Twentse coulissenlandschap. De route had ik vanaf de site van Nederland Fietsland gedownload op de gps. En omdat in deze bijzondere tijd de accommodaties gereserveerd moeten worden, zochten we alvast onze onderkomens uit. We besloten niet in Enschede te starten, maar westelijker op de route, nà de Holterberg, even buiten Hellendoorn stond onze eerste B&B. Betekende wel dat we die berg op de laatste dag nog voor de kiezen kregen, maar dan waren we ook lekker ingefietst, zo redeneerden we. 

De weergoden waren ons super goed gezind, alleen de eerste dag kregen we op de laatste 800m een buitje op ons hoofd, we sliepen in Tubbergen in een leuk hotelletje. Dag 2 leidde ons naar Enschede, waarbij we eerst door Ootmarsum kwamen, een schattig kunstenaarsdorp. Buiten Enschede sliepen we in een wellness- resort, super om de spieren even los te maken! 
Zoals gezegd: dag 3 bracht ons de Holterberg, beetje afzien maar wederom een prachtige omgeving. 
Twente is een ontzettend mooie streek om te fietsen, de mensen zijn heel vriendelijk en relaxed. 
Dus mocht je nog een dag of 3 hebben om een fijne fietstocht te maken in eigen land: onthou het Rondje Twente! 
www.nederlandfietsland.nl/LF-routes/rondje-Twente 

Foto's

De Sahara bij Ommen
De Sahara bij Ommen
Karinm
Ootmarsum
Ootmarsum
Karinm
Koffie bij de watermolen bij Ambt Delden
Koffie bij de watermolen bij Ambt Delden
Karinm
Langs de Boven Regge bij Enter
Langs de Boven Regge bij Enter
Karinm