Nederland

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Nederland image

Bingo !!!

Nederland
Europa
MarleenvM

Bingo !!!

Regelmatig zijn er terugkerende dingen als je op reis gaat. Ik heb al eens keer een blog geschreven over bijzondere toiletbezoeken op reis. Maar ik zou ook pagina’s vol kunnen schrijven over het eten in andere landen, waarvan Japan al aan bod is geweest. En ik zou nog een blog kun wijden aan het uitzicht van hotelkamers, of het beter gezegd het ontbreken daarvan. Maar een heel ander ding blijft me ook achtervolgen en dat is….. BINGO. 

De eerste keer was in Tunesië. Na een rondreis van 8 dagen hadden we nog 2 dagen in Hammamet. Overdag hadden we rondgestruind over de markt en ’s avonds na het eten besloten we maar eens een keer bij het hotel te blijven. Het was een groot complex aan het strand met een mooie tuin en dito terrasjes. Dus een leuk plekje uitgezocht op het terras van het hotel waar het trouwens opvallend rustig was maar we genoten met een koel drankje nog even van de laatste zonnestralen. Na een half uurtje liep het terras al snel vol en op het grote podium werden ineens de lampen aan gedaan en wij waren al bang dat het hotelanimatieteam tevoorschijn zou komen. We maakte er nog wat grapjes over maar toen de grote bingomolen op tafel werd gezet verging het lachen al snel. Er volgde een 3-talen Bingo (Duits, Engels en Frans) waarvoor we zijn gevlucht. 

Jaren later zijn we in Muscat. Mijn man voelt zich niet lekker dus we blijven een avondje op de kamer. Onze kamer zat aan de achterkant van het hotel en keken uit op een sportveld. Overdag waren al schoolklasjes er aan het basketballen en voetballen geweest maar nu werd er een hele geluidsinstallatie opgebouwd. Nou daar gaat een rustig avondje op de kamer zeiden we lachend tegen elkaar maar ik had nog ergens de hoop dat ik bijzonders te zien zou krijgen. Misschien een bruiloft of een ander traditioneels feestje maar helaas. Er kwam een tafel op het podium te staan en daar kwam een medewerker al aangelopen met een grote felgekleurde Bingomolen. In een mum van tijd werden de prijzen, manden voorzien van felle kleurige cellofaan, op het podium gezet en waren al snel de plastieken kuipstoeltjes allemaal bezet. Dit keer een 2-talen Bingo (Arabisch en Engels) en hoe groter de prijzen waren hoe enthousiaster de man werd. Het was er nog lang onrustig. 

Vanuit Tallinn gingen we met de ferry op en neer naar Helsinki. Op de heenweg was het heerlijk, uit de wind in het zonnetje, op het achterdek van het schip maar op terugweg moesten we echt binnen gaan zitten. Samen met de vrijgezellenfeestjes (lees luidruchtige dames), zakenlieden en de andere toeristen was het al erg rumoerig binnen maar de enthousiaste discjockey probeerde de mensen te vermaken en daarbij ook in toom te houden met spelletjes zoals het raden van intro’s. Zijn enthousiasme werkte aanstekelijk en iedereen deed gezellig mee. Tot er de bingokaarten werden uitgedeeld en een lange saaie 3-talen Bingo (Engels, Ests en Fins) volgde. En de hoofdprijs was een retourtje met de boot. Omdat we geen kant op konden besloten we deze ene keer maar mee te doen maar helaas waren we niet in de prijzen gevallen. 

En de laatste keer was in Cuba bij ons all-inclusive resort in Varadero waar we op het eind van de reis nog 2 nachten waren. We moesten al ons best doen om het overenthousiaste animatieteam te ontlopen en elke keer als het gezellig werd op een van de terrasjes kwam daar weer zo’n “Harry” aan die dachten dat we ons verveelde. Dus alles werd uit de kast gehaald maar voor zijn dartwedstrijdje liep bijna niemand warm en ook niet voor het wateraerobic van zijn collega. Dus dan zit er nog maar 1 ding op en dat is …. de bingomolen. Een grote doos met een metalen molen kwam tevoorschijn en dat ding was net zo nostalgisch als de auto’s die op Cuba rijden. We hebben niet afgewacht op welke talen we getrakteerd werden en zijn gevlucht naar een terrasje aan de andere kant van het resort. 

En waar ik nu het meeste van baal is dat ik het niet hebt vastgelegd. Al die keren heb ik het niet gefotografeerd en niet gefilmd, heel stom. Ik heb zo’n vermoeden dat ik nog vaker getrakteerd ga worden op deze wereldse volksport en dan heb ik mijn camera in de aanslag, dat beloof ik.