Nederland

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Nederland image

Toilet perikelen deel 2

Nederland
Europa
MarleenvM

Toilet perikelen deel 2

Toilet perikelen deel 2 Zoals ik in mijn eerste blog al beloofde komt er nog een vervolg over mijn bijzondere wc ervaringen. Natuurlijk waren ze niet allemaal kommer en kwel en zorgen ze toch voor een leuk verhaal, tenminste voor wie het wil horen/lezen dan….. 

Al eerder geschreven over het hurktoilet in Japan maar ik kan de “normale” wc natuurlijk ook niet overslaan. Nog nooit zoveel keuzestress gehad bij een bezoekje als daar. Muziekje erbij? Je moet tenslotte er wel relaxed bij kunnen zitten Verwarmde bril? Toch wel iets waar ik aan kunt wennen als de temperaturen dalen. Doorspoel geluiden? Tsja de buurvrouw op het toilet zou maar eens wat gekletter horen Spuit het water te hard? Ook dat is regelbaar voor je tere billetjes Een lekkere geurige nevel? Ja hoor geen probleem, het moet tenslotte allemaal fris & fruitig blijven. Kortom, een gemiddeld toiletbezoek wordt daar standaard met een 6 minuten verlengd. 

In Nederland is het ook niet overal rozengeur en maneschijn maar ik had wel een hele bijzondere ontmoeting van iets groots en groens op het moment dat ik wilde gaan zitten. Toen ik weer van de schrik bekomen was zag ik dat een grasgroene kikker mij beduusd aan zat te kijken. Die was waarschijnlijk ook helemaal onder de indruk van het hele gebeuren. Die ziet tenslotte ook niet elke dag een paar van die witte billen. Uiteraard het amfibie eerst naar buiten geloodst want om hem nou verder een trauma te bezorgen hoeft natuurlijk ook niet. 

Als je in Abu Dhabi bent moet je natuurlijk even een bezoek brengen aan het luxe Emirates Palace. Ook als je bankrekening het niet toe laat om in dit soort stulpjes te overnachten kun je nog wel even een kijkje gaan nemen. Geniet van alle pracht en praal maar bezoek ook eens de porseleinen pot. En dat is nog eens een bezoekje van hoog niveau. Een rustgevend klassiek muziekje, 14-laags toiletpapier, keuze uit verschillende handcrèmes en lotions (en dan geen 3-rangs merkje) en natuurlijk zachte gastendoekjes om handen af te drogen. Kijk dat is nou een toiletbezoekje op hoog niveau. 

We waren een weekendje weg in België en in een klein stadje was op zondag wat lokale muziek, straattheater en een braderie. Er hing een gezellige sfeer en de zon scheen dus de drank ging lekker vlotjes en wat er in gaat moet er toch ook weer uit. Vaak zijn het Dixies die geplaatst worden maar deze keer mocht mijn reisgenoot het lozen in een soort van ijzeren trog. Een lange smalle bak hing aan een hek en een man of 9 stonden gebroederlijk langs elkaar. Ineens verschijnen er een paar vorken van een heftruck onder het hek door, tilt het hek (met trog) op en rijd weg. Daar sta je dan ineens midden op straat. 

In Krakau begon het op zich wel goed toen ik bij een eettentje naar het toilet moest. Deze was redelijk schoon en met mijn noodkit (met alles wat je maar nodig kunt hebben) alles onder controle …..tot zover dan. Als ik de deur open wil maken komt er geen beweging meer in het slot. En net dan is het een toilet die helemaal dicht is, van boven naar onder. Het zweet breekt me uit en niet alleen omdat het tropisch warm was. Diep ademhalen, rustig blijven en opnieuw proberen maar het wordt niks. Het slot beweegt geen millimeter. En net op dat moment heb je je telefoon natuurlijk niet bij en staan er geen dames te wachten tot ze aan de beurt zijn. Voordat ik om hulp moet gaan roepen doe ik nog een laatste krachtpoging, geef een ruk aan de deur en gelukkig het slot beweegt. 

Dit is natuurlijk maar een kleine gevarieerde greep van alle wc avonturen. Op Cuba waren bijna alle toiletten dramatisch met hun louvredeurtjes. In Mexico en Guatemala was je bijna nooit alleen qua insecten en dergelijke. In Japan kreeg je bijna nooit de doorspoelknop gevonden van de hoeveelheid aan knopjes en in sommige landen moet je gebruikte toiletpapier in een emmertje deponeren. Kortom nergens zit je zo fijn als thuis…..