Nederland

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Nederland image

Nederland

Nederland
Europa
LvanAmelsfort

Een wereldreis van Terschelling naar ’s-Hertogenbosch

Na een heerlijk weekend op het mooie Terschelling fiets ik naar de haven. Na het wegzetten van mijn fiets besluit ik om een portie kibbeling te bestellen tijdens het wachten op de boot. Brutalen hebben de halve wereld zeggen ze wel eens, nou dat kan zeker gezegd worden van de meeuwen op Terschelling! Terwijl ik net een hap wil nemen van een stuk kibbeling aan mijn vorkje weet een meeuw het stukje eraf te halen (en de vork intact te laten :-)). Ze doen dat duidelijk vaker! Ik lach erom en bedenk me dat het niet uitmaakt want over een paar uur ben ik thuis en dan eet ik daar wel weer wat. Boy was I wrong!

Ik sta vooraan in de rij bij de boot en leg mijn bagage netjes in de daarvoor bestemde stellages in het ruim. Na iets minder dan een uurtje komen we aan in Harlingen Haven en wil ik mijn bagage ophalen om naar het stationnetje te lopen zodat ik mijn trein naar het zuiden kan halen, overstaptijd is 20 minuten moet lukken voor een stukje van een paar honderd meter. De boot zit vol en het hele bagageruim is volgestouwd met bagage, en die van mij nu natuurlijk…. achteraan. Je begrijpt dat ik die voorlopig nog niet terug heb. En de trein rijdt voor mijn neus weg helaas.

Na een overstap in Leeuwarden blijkt dat de intercity die ik op de heenweg had op zondagen een stoptrein is. Jawel, hoe gezellig het ook is in de trein in Utrecht aangekomen ben ik al meer dan 4 uur onderweg voor iets wat een tochtje van maximaal 3 uur tot ’s-Hertogenbosch had moeten zijn. En dan blijkt ook nog de Starbucks dicht op zondagavond na 9 uur dus een kopje thee met brownie zit er ook niet meer in :-(

Na bijna 5 uur kom ik aan op ’s-Hertogenbosch centraal en ik kan je zeggen… ik wilde de grond kussen! (uiteraard niet gedaan, zo schoon zijn die stations niet). Maar ik was zo blij om weer in mijn “eigen” stadje te zijn.

Het mooie van (ver :-)) reizen is dat je ook ontzettend kunt genieten van thuis komen! Prachtige natuur, nieuwe culturen en geweldige ervaringen, allemaal heel mooi. Maar niets gaat boven mijn eigen bank met een kop thee en dan dagdromen over de volgende bestemming!

Groeten
Leoni