Nederland

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Nederland image

Nederland

Nederland
Europa
Janhermens

Wijziging puntentelling: ghost-accounts

Allereerst willen we graag de redactie van Columbus een compliment geven voor het feit dat ze het aangedurfd hebben rigoureus in te grijpen in het aantal ghost-accounts.
Al maanden, maar zéker de afgelopen weken, was er onder vele reisreporters een groot ongenoegen merkbaar, hetgeen zich vooral uitte in irritaties en miscommunicatie. Jammergenoeg hebben enkele reporters hierdoor afgehaakt of zijn minder actief geworden!

Anoniem stemmen:
Wat steeds de meeste irritaties opwekt is het anonieme stemmen. Maar in tegenstelling tot wat we algemeen hebben aangenomen komt het anoniem omhoogstemmen (meestal met 5**) véél vaker voor dan het omlaagstemmen (meestal met 1*).
Diegenen die dit doen, hebben meestal een ghost-account, soms ook door actieve reporters zélf aangemaakt. Op 12 januari waren er 8200 reisreporters aangemeld, een week later nog maar 7200, op dit moment zijn er alweer 7400. De redactie heeft dus veel accounts verwijderd.
Van dit totaal staan er ongeveer 2900 mét ingevuld profiel én profielfoto op de site, de rest heeft zich dan wel aangemeld maar doet verder niets meer. Van de 2900 zijn er vervolgens 1100 écht actief.

Passieve accounts:
Diegene die actief aan de site meedoen, doen dit door het zelf plaatsen van reisfoto’s en reistips én door het waarderen van plaatsingen door anderen, hetzij met een reaktie, hetzij met een waardering in sterren, of beide.
Er zijn echter ook accounts aangemaakt door mensen die de site enkel passief benutten om foto’s van en tips over mogelijke vakantielanden te zien en te lezen. Verder mengen ze zich niet of nauwelijks in de sterrenwaardering. Ze zien de site meer als een mooie en goede aanvulling om informatie op te doen.
Er zijn échter in deze groep óók reporters die wél (hoog) waarderen en reacties geven, maar nooit reageren op een welkomstwoord of vragen. Hun account is verder ook niet ingevuld en zonder profielfoto. Dit zijn dan vaak tóch weer ghost-accounts die alleen maar aangemaakt zijn om hoge waarderingen te geven aan slechts één reporter.
Oók zijn er in deze groep reporters die uitsluitend omlaag waarderen zónder reactie, zodat je nooit kunt zien wie dit gedaan heeft. Mocht een plaatsing door één waardering fors in het gemiddelde omlaag gaan, meld dit dan direct aan de redactie (vbogle@columbusmagazine.nl) zodat ze kunnen ingrijpen.

Er worden natuurlijk óók wel eens anonieme waarderingen gegeven door actieve reporters, meestal 3**, maar voor hun anonimiteit zijn meerdere andere redenen, waar we in een volgend blog op terug zullen komen.
Groetjes, Jan en Christien