Nederland

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Nederland image

Reisreporter 2.0

Nederland
Europa
Gerrit-Gaspedaal

Reisreporter 2.0

Euhmm... ff een eitje leggen (geen bommetje dus) ........waar zal ik eens beginnen...

Eerst maar eens bij het sterrenpuntenwaarderingssysteem. Da's het minst gladde ijs. Leuk om uit te delen, nog leuker om te krijgen die fijne gele vijfpuntertjes maarrrr.... zijn we er inmiddels niet een klein beetje met z'n allen overheengegroeid? Ik bedoel: Is er nog í­emand die ooit 3, 2 of 1 ster(ren) uitdeelt (en er dan ook even netjes bij verwoordt waarom)? Als ik mezelf even naga, open ik de foto's die me op het eerste gezicht mooi of op één of andere manier boeiend lijken en als er verder niets meer tegen- of op te merken valt, gaan er 5* uit m'n onuitputbare virtuele sterrenbeurs. Anders 4. En de ongeopende krijgen vanzelfsprekend niets. Niet dat ze dat niet zouden verdienen na nadere inspectie maar ik kan niet alles bekijken en lezen... sorry...

- Geen kritiek zonder verbeteringssuggestie (even er vanuit gaande dat het technisch mogelijk is): waarom geen ouderwetsch schoolsch 1 t/m 10 cijfer (al dan niet met decimalen)? Ik vind dat ik dan m'n waardering voor een foto veel genuanceerder uit zou kunnen drukken.

Dan het gladdere oppervlak bewandeld (hoewel buiten de gebaande paden hier wel gepropageerd wordt): Zouden we niet eens onszelf af moeten vragen of we onze waarderingen niet te veel laten beïnvloeden door de persoon waar we de gulle sterrengiften aan geven in plaats van ons oordeel te vellen zonder aanziens des persoons? Ik wou hier niet met namen gaan strooien maar ik heb toch sterk het idee dat er bepaalde personen gigantisch veel sterren krijgen ongeacht de foto die er geplaatst wordt.... Linke boel? Welnee... we zijn toch allemaal een beetje groot, niet? Pot verwijt de ketel? Hm... klopt. Ik betrap mezelf erop dat ik aan mensen met wie ik meer contact heb, eerder en meer sterren uitdeel. Eigenbelang? Hm... niet echt... ben veel te veel bezig met m'n eieren te leggen middels m'n eigen foto's en teksten en plezier te beleven aan de onderlinge contacten en me te verwonderen over de fantastische foto's en ervaringen van anderen dan me bezig te houden met 'het wedstrijdje'. Maar goed... d'r is nou eenmaal een wedstrijdje... dus laten we 'm zuiver houden.

- Verbeteringssuggestie: zou het misschien kunnen dat de naam van de persoon pas zichtbaar wordt voor de beoordelaar ná de beoordeling (yes....Voice of Holland jatwerk... maar je hoeft je stoel er niet voor om te draaien (o;)?

Dan nog iets: moeten we niet eens proberen op te houden met foto's te plaatsen die niets met reizen of reisbestemmingen te maken hebben? Dan heb ik het voornamelijk over de bloempjes en de beestjes die op geen enkele manier te koppelen zijn aan een reisbestemming. Wou ik eigenlijk ook gelijk graag de lijn doortrekken naar de profielfoto's (nog steeds no offense, gewoon mijn eigen mening). Leuk hoor, baby's en huisdieren en bloemen en weetikveelwatvoorrandzaken... maar 't zou de site denk ik sieren als je daar jezelf, een reisbestemming of nog mooier een combinatie van die twee zou plaatsen.

- Verbeteringssuggestie: eh... iedereen kritischer op zichzelf en wellicht op profielfoto's ook redactiecensuur op mogelijk maken.

Tot slot (en da's wel eigenbelang): bijzonder irritant dat het in een tip en blog wél mogelijk is om netjes in alinea's te werken en in een foto onderschrift niet. Zou mijns inziens de leesbaarheid ernstig ten goede komen en (eigenbelang) de tekstuele vrijheid plus creativiteit buitengewoon vergroten...

- Verbeteringssuggestie: eh... ja.. mogelijk maken dus.


Nogmaals, niet bedoeld om de site te ondermijnen, ik beleef er erg veel plezier aan, of mensen persoonlijk te treffen maar ik vraag me wel eens af of ik de enige ben die deze gedachten heeft en ze durft te uiten...

Zo... en nu mag er teruggeschoten worden (niet te hard a.j.b.)....

Foto's

25806.jpg
25806.jpg
Gerrit-Gaspedaal
e7101.jpg
e7101.jpg
Gerrit-Gaspedaal
98f19.jpg
98f19.jpg
Gerrit-Gaspedaal