Nederland

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Nederland image

Nederland

Nederland
Europa
Angelinek

Reiskoorts

Iedereen heeft het al snel bij het onderwerp reisverhalen over hun speciale reis, de ervaringen en bijzonderheden. Maar hebben we ook al wel eens nagedacht over het reisgevoel. Ik kan dit gevoel beter omschrijven als onrustig en alles van de wereld het liefst willen zien, voelen, beleven en ervaren! Reizen zit in het bloed, dit ruik je, adem je en zie je! We kunnen dan ook beter spreken over de ‘reiskoorts’.

Ik zal proberen mijn gevoel, mijn liefde en mijn passie uit te leggen voor de wereld, voor alle landen stuk voor stuk en de mensen die op deze wereld leven. Ik heb geen idee waar de oorsprong ligt van deze reiskoorts. Wel weet ik dat ik al heel jong geïnteresseerd was in aardrijkskunde en topografie. Ik bewonderde mensen die ver weg gingen, vond het heel bijzonder als ze een souvenir meenamen. Dit kwam dan echt uit dat land. Mensen uit dat land hadden het gemaakt en eraan gezeten, wauw!

Als tiener ging ik dan ook naar de school voor Toerisme, hier heb ik mijn koorts verder ontwikkeld. Een leraar in het bijzonder kon zo boeiend over landen, culturen en mensen praten, dat je niet anders kon dan direct verliefd worden op het land en de wens koesteren er ooit nog eens een bezoek te brengen. Ik wilde zo snel mogelijk beginnen aan het avontuur en maakte een lijst met landen en steden die ik dolgraag een bezoek wilde brengen. Wilde het graag realistisch houden en bedacht dat ik tot en met mijn studententijd beter alleen Europa kon afwerken en daarna aan het grote werk kon beginnen.

Ik heb mij altijd aan mijn woord gehouden. Tot en met mijn studententijd heb ik netjes Europese hoofdsteden bezocht en ervan genoten! Toen ik eenmaal vast werk vond begonnen de ver weg reizen snel te kriebelen. Sindsdien zijn Mexico, New York, West Coast USA, Singapore en Bali, Brazilië, Tokio, Thailand, Cambodja en Maleisië voorbij gekomen. Op het programma staat binnenkort Florida.

Reizen betekend voor mij ontdekken, avontuur en op zoek naar het onbekenden (en daarmee eigenlijk ook de strijd aangaan met jezelf aangezien de mens het liefst op een veilig pad blijft).
Het betekend leren van jezelf in omstandigheden die je normaal gesproken in Nederland niet tegenkomt en leren van andere culturen, gebruiken en rituelen. Het betekend genieten van al het moois wat je tegenkomt, het ligt op je te wachten het enige wat je moet doen is het opzoeken!

Tot op de dag van vandaag ben ik onrustig, ik sta iedere keer opnieuw weer te popelen om te vertrekken, weg uit Nederland, de wijde wereld in. Want er valt nog zoveel te zien en te beleven het zou zonde zijn van je tijd op aarde om hier geen moeite voor te doen!
Mijn omgeving verklaard mij nog steeds voor gek als ik weer terug kom van een reis met mijn souvenirs. Ik heb nou eenmaal de afspraak met mijzelf dat ik uit ieder land een borrelglaasje en een magneet meeneem. Het is iets blijvends en tastbaars, het is een herinnering aan een fantastische ervaring voor altijd! Dat is nou die reiskoorts…..dat gaat nooit meer over!