Nederland

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Nederland image

Bijzondere vervoermiddelen

Nederland
Europa
Mathilde

Bijzondere vervoermiddelen

De reisreporter site heeft iets verslavends. Iedereen die van reizen en fotograferen houdt is geïnteresseerd in beelden van bijzondere plekken in dichtbij en veraf gelegen landen. En het is leuk om zelf je foto’s en informatie te kunnen delen met anderen en hen enthousiast te kunnen maken voor de mooiste gebieden ter wereld. Het is een goede gewoonte geworden om iedere dag even te kijken wat er op de site geplaatst is en fraaie foto’s van commentaar en sterren te voorzien.
Onlangs is besloten om maandthema’s in te voeren. Het thema winterlandschappen leverde veel prachtfoto’s op dank zij een lange periode van sneeuw in ons land.
Bij het maandthema bijzondere vervoermiddelen merk ik dat ik opeens weer op een hele andere manier door al mijn foto’s van afgelopen jaren scroll op zoek naar rare tuk tuks, aparte bootjes, paard en wagen, overbeladen karren, koetsjes, vliegtuigen, bakfietsen, steps, lastdieren, treintjes, arreslee, kruiwagen, riksja’s, scooters, vrachtwagens, luchtballon’s enz.
Het wordt opeens een hele andere manier van kijken naar je foto’s uit alle landen!
En het valt me daarbij op dat in een aantal landen, zoals bijv. Bhutan, maar ook Ethiopie, helemaal niet zoveel vervoermiddelen bestaan. In Ethiopie heb je vooral veel ezeltjes als lastdieren.
Ook merk ik dat ik opeens foto’s op de site plaats die ik anders nooit geplaatst zou hebben, bijvoorbeeld een klein vliegtuigje op de weg in Alaska, de opvallend blauwe bus in IJsland of die fraai versierde tuk tuk in India. Normaal selecteer je al je foto’s en stel je voor jezelf een bepaald criterium vast waaraan een reisfoto moet voldoen om ‘m te plaatsen.
Nu staat opeens het bijzondere vervoermiddel centraal en blijkt het best lastig om foto’s te vinden met een aardige compositie, belichting, scherpte ed. Maar ik vind het erg leuk dat het maandthema mij stimuleert om weer op een andere manier eens door al die reisfoto’s te gaan. En zo blijft de reisreporter site leuk verslavend!

Foto's

a1a88.jpg
a1a88.jpg
Mathilde
3856d.jpg
3856d.jpg
Mathilde
47e2c.jpg
47e2c.jpg
Mathilde
3856d.jpg
3856d.jpg
Mathilde
cbd2d.jpg
cbd2d.jpg
Mathilde
cbd2d.jpg
cbd2d.jpg
Mathilde