Nederland Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Nederlander verkoopt Noordpool

Gepubliceerd: 13 dec 2007
1

Nederlander Harald van Reenen heeft als eerste burger ter wereld de Noordpool geclaimd. Hij strijdt om het bezit tegen grootmachten als Rusland en de VS. Aan mensen die geloven dat híj het niemansland in handen krijgt, verkoopt hij alvast kleine stukjes Noordpool voor 15 euro per deeltje.

Sinds bekend werd dat de Noordpool niet alleen smelt, maar dat hierdoor bovendien de gigantische olie-, gas- en metaalreserves onder het ijs bereikbaar worden, is een ‘oorlog’ om de Noordpool ontstoken. Rusland, de Verenigde Staten, Denemarken, Canada en Noorwegen hebben hun claim op het niemandsland (het behoort tenslotte nog niemand toe) reeds ingediend. Maar het feit dat dit hele naties zijn, schrikt de 43-jarige Harald uit Amerongen niet af. Hij heeft nu zijn eigen claim op de Noordpool ingediend en deze vast laten leggen bij de Amerikaanse Library of Congress in Washington DC.

Nu zou je je af kunnen vragen: ‘Wat moet een burger met zo’n smeltende ijskap? Is hij van plan eigenhandig de ijsberen te redden?’ Was het maar waar. Van Reenen heeft grote dollartekens in zijn ogen, wat nog duidelijker wordt als je zijn website Giantclaim bezoekt. Want zijn claim is nog niet ingewilligd (en de kans dat hij de Noordpool krijgt is nihil) of hij verkoopt al ‘stukjes Noordpool’ voor vijftien euro per certificaat. ‘Een mooi en origineel cadeau voor je geliefde’, stelt van Reenen. Een originele manier ook om je eigen zakken te vullen, meneer van Reenen? Want wat gebeurt er met onze euro’s als het feest niet doorgaat? Die smelten als sneeuw voor de zon?

Wat vind jij? Is Van Reenen een slimme investeerder of een zakkenklopper? Heb jij interesse in een stukje Noordpool, of zou je liever een ander (minder koud?) plekje op de wereld aanschaffen? Reageer!
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Nederland artikelen
Reisnieuws
Gratis, kort parkeren op Schiphol? Forget it! Dit verandert

19 okt 2017, Moet jij naar Schiphol om iemand af te zetten of op te halen? Voorheen mocht je je auto nog een kwartier lang gratis parkeren. Dat verandert nu.

0
Handige Tips
Zo reis je vanaf € 7 met de trein door Nederland. 4 tips

06 okt 2017, Het is algemeen bekend: voor een NS-treinkaartje moet je (te) diep in de buidel tasten. Want laten we eerlijk zijn, € 52,60 voor een retourtje Maastricht – Groningen is toch wáánzin?! Met deze 4 tips regel jij net als wij spotgoedkope treink...

1
Handige Tips
Knoop in je oren: zó laat moet je op het vliegveld zijn

04 okt 2017, Hoe laat moet je aanwezig zijn op de luchthaven? Veel reizigers vinden het nog steeds lastig om in te schatten. Bij dezen helpen we je voor eens en voor altijd van je tijdstress af. Met uitzondering van Schiphol in de zomer, is dít hoe laat je in...

0

Reacties van bezoekers Reageer

arjensil

Door: arjensil • Geplaatst op

gewoon weer een inhalige westerling die over de ruggen van goedgelovige idioten die daar intrappen rijk wil worden.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.