Amsterdam

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

A’dam Lookout – prachtig uitzicht

Amsterdam,
Nederland


Afgelopen donderdag (op Hemelvaartsdag) bezochten Peter en ik de A’dam Lookout aan de IJpromenade in Amsterdam. Vanaf het 360 graden skydeck heb je een geweldig uitzicht over onze hoofdstad. Daarnaast kun je er Europa’s hoogste schommel testen, ‘Over the Edge’.

A’dam Lookout is gemakkelijk te bereiken vanaf het Centraal Station. Neem de uitgang richting IJzijde, stap aan boort van Veerpont Centraal Station-Buiksloterweg die je in 5 minuutjes gratis naar de overkant brengt (afvaart 24 uur per dag, minimaal 5 keer per uur voor voetgangers en (brom)fietsers). De sfeer aan de overkant is sfeervol en gemoedelijk.
Volg de IJpromenade langs het water en binnen een paar minuutjes sta je voor de ingang van A’dam Lookout. De entreekosten zijn € 12,50 per persoon, maar daar krijg je een hoop voor terug.
Eerst mag je per gezelschap plaats nemen op een stalen balk voor een tweetal foto’s. Daarna volgt de lift, die je onder het genot van een mooie lasershow 20 verdiepingen hoger brengt. Je kunt nu eerst een drankje en/of hapje doen in panoramabar en -restaurant Ma’dam of ga direct naar het skydeck.
Op het deck zal het schitterende uitzicht over A’dam je zeker verrassen. Om bij te komen kun je er chillen in één van de vele zitzakken. Als je geen last hebt van hoogtevrees en dat uitzicht net iets spectaculairder wil beleven, kies je voor ‘Over the Edge’. Schommelen op 100 meter hoogte, waarbij je zelf niets hoeft te doen aangezien hydrauliek het werk doet. Voor € 5,- p.p. extra kun je dit meemaken, echt een aanrader! De medewerkers van A’dam Lookout maken graag foto’s van je schommelrit, mocht je dat willen.
Terug met beide beentjes op de begane grond kun je de eerder gemaakte foto’s op de stalen balk bekijken. Je kunt ze ter plekke tegen betaling laten afdrukken, maar sowieso kun je ze thuis gratis digitaal uploaden ;)

Op de foto o.a. de achterzijde van het Centraal Station, Nemo, het IJ met diverse bootjes en de veerpont. Laat je niet afschrikken door de drukte op de veerpont, slechts een handje vol mensen kwam uiteindelijk bij A’dam Lookout terecht ;)