Malta image

Malta


Populaire bestemmingen

Malta
Europa
REDACTIE

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Steden, regio's en highlights in Malta

Malta kent tal van plekken die de moeite waard zijn om te bezoeken. Wil je weten waar je binnen Malta naartoe moet en wat je echt niet mag missen? Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste regio's, steden en bezienswaardigheden in Malta. Waar gaat jouw volgende vakantie naartoe?

Wat zegt de community

(7)
Bekijk reviews >

Reisinspiratie

Van onze community

Zondag in Paradise Bay
Zondag in Paradise Bay
Malta
Jan10e
The Blue Lagoon in Comino
The Blue Lagoon in Comino
Blue Lagoon
Gekkofan
Kustlijn Gozo
Kustlijn Gozo
Gozo
Kburgers1

Praktisch

 • Check het actuele reisadvies voor Malta van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Let goed op in welke regio’s van Malta dit advies geldt. Dit hoeft niet overal hetzelfde te zijn. Het advies wordt dagelijks bijgewerkt. Je blijft echter verantwoordelijk voor je eigen veiligheid. Wij zijn niet aansprakelijk voor mogelijke problemen veroorzaakt door informatie op deze site. 

  Reizen en corona

  Check het actuele overzicht van reisrestricties in verband met het coronavirus voor elk land ter wereld. Dagelijks bijgehouden door de IATA (International Air Transport Association). 

 • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.
  Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

 • Munteenheid: euro (EUR). De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • 1 januari - Nieuwjaarsdag

  10 februari - De schipbreuk van de apostel Paulus
  De Bijbel beschrijft dat de apostel Paulus op het eiland Malta schipbreuk leed. Volgens de Maltezen was dat op 10 februari in het jaar 60 in St. Paul's Bay. De historische juistheid hiervan is echter niet aan te tonen.

  19 maart - Heilige Jozef (St. Jozef) 
  Verering van Sint Jozef, de man van maria en de (wettige) vader van Jezus.

  April - Goede Vrijdag 
  Op deze dag wordt in kerkdiensten de kruisiging van Jezus herdacht. De klokken luiden voor aanvang van de dienst niet, als teken van rouw. Goede Vrijdag wordt 'goed' genoemd omdat de christenen geloven dat Christus' vrijwillige dood betekende dat God zich om het menselijk lijden bekommerde en het zelf op zich nam. Belijdende rooms-katholieken eten op deze dag geen vlees.

  April - Pasen 
  Christenen herdenken met Pasen de herrijzenis van Jezus uit het graf, op de derde dag na zijn kruisiging. In veel kerken wordt in de nacht van Stille Zaterdag op Paaszondag een wake gehouden. Aan het einde van deze wake wordt de Paasdag met feestelijk gezang begroet.

  1 mei - Dag van de arbeid
  Op deze dag viert men de strijd om betere arbeidsomstandigheden. Op deze dag worden politieke bijeenkomsten georganiseerd.

  9 mei - Dag van Europa
  Wordt gevierd om stil te staan bij het feit dat op die datum in 1950 de Franse minister Robert Schuman in een ambitieuze verklaring aangaf dat er een supranationale Europese organisatie moest worden opgericht, die later zou uitgroeien tot de Europese Unie. De Dag van Europa geniet weinig bekendheid, maar Europese ambtenaren hebben een vrije dag.     

  7 juni - Sette Giugno
  Nationale feestdag. 7 juni. Feest ter herinnering aan de opstand tegen het Engelse militair bestuur in 1919.

  29 juni - Heilige Petrus en Paulus 
  Op dit hoogfeest herdenkt de kathollieke kerk de marteldood van de apostelen Petrus en Paulus.

  15 augustus - Maria Tenhemelopneming
  De feestdag van de opneming van Maria in de hemel, men heeft een vrije dag. 

  8 september - Il Vitorja (Dag van de Overwinning)
  Nationale feestdag. Onze vrouwe van de overwinning. Dit feest herinnert aan de beëindiging van het Turkse beleg in 1565 en het einde van de blokkade van Valletta door de Duitse en Italiaanse marine in 1943. Herdenking van de gebeurtenissen in 1565 toen de Johannieter-ridders en de Maltese eilandbewoners de Ottomaanse Turken versloegen en ze het Christendom redden van de Saraceense bedreiging.

  21 september - Onafhankelijkheidsdag
  Malta werd op 21 september 1964 onafhankelijk van het Verenigd Koninkrijk. Tot 1974 was de Britse vorstin nog het staatshoofd; daarna werd het land een republiek.

  6 december - Sint Nicolaas 
  Dit is gedenkdag (sterfdag) van de heilige Nicolaas. Kinderen zetten hun schoen en krijgen cadeautjes.

  8 december - Maria Onbevlekte Ontvangenis 
  De Onbevlekte Ontvangenis van Maria is een dogma van de Rooms-katholieke Kerk dat op 8 december met een hoogfeest gevierd wordt. Het dogma bevestigt de bijzondere status van Maria door vast te stellen dat zij ter wereld kwam zonder door de erfzonde te zijn belast.

  13 december - Dag van de republiek
  Republic Day is een nationale feestdag ter herinnering aan het feit dat Malta op 13 december 1974 een republiek werd.

  25 en 26 december - Kerstmis (Christendom)

   

 • Malta – welke stekker heb je nodig?

  Ga je op reis naar Malta, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Malta gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

  Stekker type G
 • De hoofdstad van Malta is Valetta.
  Het oppervlak van Malta is 2x Texel.
  De gesproken taal/talen: Maltees en Engels.