Het Blauwe Raam

Het Blauwe Raam is een groot gat van ongeveer vijftig meter hoog in de kliffen van Dwejra Bay op het eiland Gozo. Hoe lang dit prachtige fenomeen nog te bewonderen is is niet duidelijk. Volgens wetenschappers is het een kwestie van tijd voordat het bovenstuk als gevolg van verwering instort.

Informatie over Het Blauwe Raam

Beste foto's & tips van Het Blauwe Raam

'525899' door MelissaS '525899' door MelissaS

MaltaHet Blauwe Raam

MaltaHet Blauwe Raam

Op de Azure Window...

MelissaS

De naam die deze rots heeft gekregen, spreekt voor zich. Als je er precies goed voor staat, krijg je inderdaad het gevoel dat je door een raam kijkt. Alleen niet zomaar een raam, een raam met een prachtige omgeving. Én een raam die je kan bewandelen, zoals je op de foto ziet. Ik vind het een bijzonder natuurfenomeen! Waarbij zee en wind een gat in deze rots hebben geslepen waardoor er een natuurlijke brug is ontstaan. Soms sta je toch versteld van de kracht van de natuur?

'550423' door DVreede '550423' door DVreede

MaltaHet Blauwe Raam

MaltaHet Blauwe Raam

''Gluren bij de...bur

DVreede

Als je naar Malta gaat dan kan je het eiland Gozo niet laten liggen. Op het eiland zijn verschillende bezienswaardigheden waar je middels de hop-on hop-of bus makkelijk kan komen. Het mooiste plekje van Gozo is toch wel de uitkijk plek met de azure window! Deze plek kun je bekijken vanaf de prachtige rotsen, maar ook via een bootje vanaf de zee. Beide erg indrukwekkend. We zijn er 4uur gebleven!

'551131' door gekkofan '551131' door gekkofan

MaltaHet Blauwe Raam

MaltaHet Blauwe Raam

Azure Window of Blauw

gekkofan

Het 'Azure window' is een gat in de kliffen van Dwejra Bay op het eiland Gozo. De rotsformatie steekt ongeveer 50 meter boven het zeewater uit. De rotsen bestaan uit een koraalachtig soort kalksteen waaruit na het instorten van kalksteengrotten onder invloed van de wind en het ruige zeewater door de eeuwen heen een groot gat is weggesleten. De naam Azure window komt natuurlijk door de azuurblauwe zee die rondom het gat te zien is.

Laat kaart zien

Laatste Het Blauwe Raam artikelen

Breaking: bekende rotsboog op Malta ingestort!

Het Blauwe Raam op het Maltese eiland Gozo is ingestort! Een zware storm vaagde de toch al ernstig door erosie aangetaste rotsboog weg. Hierdoor is Malta een bekende toeristische trekpleister armer.

Het Blauwe Raam op het Maltese eiland Gozo is ingestort! Een zware storm vaagde de toch al ernstig door erosie aangetaste rotsboog weg. Hierdoor is Ma...