Struga

Wil je niet teveel toeristen tegenkomen tijdens je verblijf in Struga? Dan is Struga misschien niet de meest ideale plek. Mooi is het er zeker wel. Struga ligt in het zuidwesten van het land, aan de noordoever van het meer van Ohrid. Door het centrum van de stad stroomt de rivier de Zwarte Drin.

Informatie over Struga

Beste foto's & tips van Struga

'485599' door Jeanne '485599' door Jeanne

MacedoniëStruga

MacedoniëStruga

Terug in de tijd

Jeanne

Vevcani ligt 15 km. vanaf Struga, heeft 2500 inwoners en ligt op een hoogte van 900 meter boven de zeespiegel en tegen de grens van Albanië. Het plaatsje wordt omschreven als een van de mooiste van Macadonië. Het is gelegen aan de voet van de Jablanica bergketen. Het dorp is gesticht aan het einde van de 6e eeuw tot begin 8e eeuw. Het is een zeer mooi wandelgebied, er zijn vele gletsjermeren en bronnen. Voor een overnachting of een lunch is Rest. Pupin's House een aanrader, heeft een prachtig uitzicht. Mocht je naar Macadonië gaan neem dit zeker mee, je zult er geen spijt van krijgen

'484319' door MarcoSmits '484319' door MarcoSmits

MacedoniëStruga

MacedoniëStruga

Waterslang

MarcoSmits

Geweldige restaurantjes langs de Drim, het riviertje wat vanuit het Ohrid meer dwars door Struga loopt. Volop leven in het water, leuk om al die vissen tegen de stroom in te zien zwemmen. Heel gezellig is de sfeer in Struga...maar deze waterslang zorgt voor commotie. Alle restaurantgangers hingen over de kade deze slang in de gaten te houden.

'435758' door pkoelewijn '435758' door pkoelewijn

MacedoniëStruga

MacedoniëStruga

Nootjesverkoopster

pkoelewijn

Bij de uitlaat van het Ohrid meer komen veel mensen kijken. Er is een restaurant en er staan ook een aantal kraampjes. Deze dame had een nootjeskraam en stond even op te warmen in de zon. Aan haar hoofdoek te zien is zij een moslima. De bevolking van Struga bestaat voor 50 % uit moslims.

Laat kaart zien