Skopje

Door de aardbeving in 1963 bestaat Skopje uit een oud deel en een nieuw deel. Vooral in het oude gedeelte van de stad zijn veel bijzondere gebouwen en winkeltjes te zien. Bezoek bijvoorbeeld de oude bazaar (Stara Carsija) waar je veel kleine ambachtelijke winkeltjes en theehuizen zal zien. Ook bevindt zich hier het Daud Pasha hamam, wat ooit het grootste Turkse badhuis van de Balkan was, maar waar nu de National Art Gallery of Macedonia is gevestigd.

Informatie over Skopje

Beste foto's & tips van Skopje

'441863' door MaJaTa '441863' door MaJaTa

MacedoniëSkopje

MacedoniëSkopje

De stenen brug in...S

MaJaTa

Op de foto zie je de stenen brug in Skopje, dit is het symbool van Skopje en is de bekendste brug van de stad. Deze brug over de Vardar verbindt het oude deel van de stad met het nieuwe deel. Een heerlijke stad vol historie en cultuur om deze op je gemak te verkennen!

'486280' door photofreak '486280' door photofreak

MacedoniëSkopje

MacedoniëSkopje

Stadsbeeld Skopje

photofreak

Je kan in Skopje wel de hele dag wandelen want er is genoeg te zien. Hier een stadsbeeld met de rivier Varda. De rivier deelt de stad in tweeën met aan de ene kant het oude gedeelte en aan de andere kant het nieuwe.

'499752' door marleenhuijsmans '499752' door marleenhuijsmans

MacedoniëSkopje

MacedoniëSkopje

Shine the light

marleenhuijsmans

Wanneer je Skopje bezoekt en het weer is overdag minder dan is het heel erg leuk om 's avonds de architectuurroute te lopen door de stad. Alle belangrijke gebouwen in de stad worden verlicht. Het is soms een beetje kitsch, maar maakt de avondwandeling wel heel leuk en gezellig.

Laat kaart zien