Skopje beste reistijd

Het weer in Skopje

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Skopje te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Skopje? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Skopje

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Skopje:

 

De beste reistijd voor Skopje is mei, juni en september. Heet en droog zijn de Macedonische zomers. Aan de kust kan het zeebriesje nog wel eens voor verfrissing zorgen. Durf je de hitte te trotseren, breng dan zeker een bezoek aan één van de vele festivals die de zomernachten vervullen met hun klanken. Vanaf november tot februari valt er heel veel sneeuw en wordt er veel geskied.


Reisadvies
Voor Skopje geldt een positief reisadvies, maar wees waakzaam.

Feestdagen
7 januari Orthodoxe Kerst, Half juli tot half augustus Ohrid Zomerfestival, 8 september Onafhankelijkheidsdag, 11 oktober Partizanendag.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Skopje

Beste foto's & tips van Skopje

'441863' door MaJaTa '441863' door MaJaTa

MacedoniëSkopje

MacedoniëSkopje

De stenen brug in...S

MaJaTa

Op de foto zie je de stenen brug in Skopje, dit is het symbool van Skopje en is de bekendste brug van de stad. Deze brug over de Vardar verbindt het oude deel van de stad met het nieuwe deel. Een heerlijke stad vol historie en cultuur om deze op je gemak te verkennen!

'486280' door photofreak '486280' door photofreak

MacedoniëSkopje

MacedoniëSkopje

Stadsbeeld Skopje

photofreak

Je kan in Skopje wel de hele dag wandelen want er is genoeg te zien. Hier een stadsbeeld met de rivier Varda. De rivier deelt de stad in tweeën met aan de ene kant het oude gedeelte en aan de andere kant het nieuwe.

'499752' door marleenhuijsmans '499752' door marleenhuijsmans

MacedoniëSkopje

MacedoniëSkopje

Shine the light

marleenhuijsmans

Wanneer je Skopje bezoekt en het weer is overdag minder dan is het heel erg leuk om 's avonds de architectuurroute te lopen door de stad. Alle belangrijke gebouwen in de stad worden verlicht. Het is soms een beetje kitsch, maar maakt de avondwandeling wel heel leuk en gezellig.

Laat kaart zien