Krka 

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Wandelen langs meren en watervallen

Krka ,
Kroatië


Het Krka NP is volgens het Columbus-lijstje één van de mooiste en onbekendste nationale parken van Europa. Met ruim 600.000 bezoekers in 2016 kun je Krka niet echt onbekend meer noemen, maar mooi is het zeker.

Het NP is te betreden via 3 ingangen, waarvan de Roski Slap er één is. Roski Slap is te bereiken via een pontje en is de rustige hoek van het Krka-NP. Hier vind je de kleinere watervallen, die ook zeker de moeite waard zijn. Je kunt er heerlijk wandelen langs de meertjes, beekjes, stroomversnellingen en watervallen en vroeg op de dag loop je hier nog helemaal alleen. Uiteindelijk kom je via de houten vlonders bij de Skradinski buk uit, de grootste en mooiste van alle Krka watervallen, waar je een frisse duik kunt nemen.

Je kunt je bezoek aan het Krka NP extra bijzonder maken door vanaf Šibenik met de boot naar het park varen. Boten vertrekken vanuit de haven en de tocht duurt anderhalf uur. De excursie wordt georganiseerd door verschillende touroperators en kost rond de 300 kuna (ongeveer 40 euro) inclusief de toegang tot het park.