Verona

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Ponte Pietra

Verona,
Italië


Tijdens een rondreis met de trein door Europa, besloten we Verona te bezoeken. We bezochten Verona, nadat we Venetië hadden bezocht en het bezorgde ons heel prettig gevoel. Er waren eindelijk straatjes waar je geen toeristen tegen kwam en de prijzen werden weer iets normaler. Een verademing (behalve het vermeende huis van Romeo van Julia, geen idee wat mensen hier zo speciaal aan vinden, maar dat terzijde:). Er is genoeg te zien en de stad ademt de Italiaanse sfeer.
Dit is de oudste en bekendste brug van de stad; de Ponte Pietra. De brug stamt uit 100 voor Christus. Echter is hij al meerdere verwoest door overstroming en in de 2e wereldoorlog is een deel opgeblazen door terugtrekkende Duitse troepen. De brug is gebouwd over de rivier de Adige, die langs de gehele stad stroomt.
Tip; Loop over de brug en ga het park van Castel S. Pietro in. Je loopt dan helemaal omhoog en hebt een prachtig uitzicht over de stad. Je hebt de mogelijkheid om de brug eens van een andere gezichtspunt op de foto te zetten. Daarnaast kan je daar heerlijk in de schaduw picknicken op een bankje en genieten van het prachtige uitzicht.