Venetië

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Cannaregio

Venetië,
Italië


De Wijk Cannaregio ligt buiten de gebaande paden en heeft veel mooie plekjes te weten:
Tintoretto
Vlak bij het getto vind je de Ponte dei Pugni, de enige brug zonder leuning die nu nog in Venetië te zien is. Aan de noordkant van het getto ligt de Madonna dell'Orto, de gotische kerk waar Tintoretto begraven ligt, en waar ook een aantal schitterende werken van hem te zien zijn. De beroemde Venetiaanse schilder woonde hier vlakbij. In deze kerk hangt ook een lege lijst. Een foto laat zien wat in deze lijst had moeten hangen: een echte Bellini, die in 1993 werd gestolen en helaas nooit is teruggevonden...

Helemaal aan de noordzijde wandel je over de Fondamente Nuovo, met mooi uitzicht op San Michele, het dodeneiland van de stad. Drink een Spritz op een van de terrasjes en laat de drukte op het water aan je voorbijtrekken.

Aan de andere kant van de wijk, vlak bij de Rialtobrug, vind je het Ca' d'Oro, het Gouden Huis - een museum met een grote collectie religieuze kunst. Het is gevestigd in een schitterend palazzo aan het Canal Grande. Vanuit de verschillende zalen heb je dan ook een unieke kijk op het water.

Bibliotheek
In Cannaregio vind je een unieke bibliotheek. In de Biblioteca del Colore di Orsoni worden namelijk geen boeken bewaard, maar kleuren. In de bibliotheek van het mozaïekinstituut Orsoni vind je talloze kleuren, in alle mogelijke tinten, stuk voor stuk vastgelegd in glas. Er zijn ontelbaar veel soorten blauw, rood, geel, paars, groen en alle andere kleuren van de regenboog, netjes gesorteerd op oude planken.

Park
In de wijk ligt ook een mooi en rustig park, Parco Savorgan di Brazza. Dit park ligt verborgen tussen Palazzo Venier, Palazzo Savorgan en Palazzo Zeno. De tuin behoorde ooit toe aan Palazzo Savorgan, maar is nu voor iedereen open. Je kunt het park bereiken via Fondamenta Savorgan en Campo San Geremia, tegenover de kerk met dezelfde naam. Het park heeft ook een leuk speeltuintje voor kinderen.