Venetië

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Betaalbaar Venetie

Venetië,
Italië


Om eens iets geheel anders te doen heb ik een serie foto's van Venetie in oranje tinten bewerkt.
Het is een van de grootste misverstanden over Venetië; dat het er duur zou zijn. Dat hoeft ook helemaal niet, want toeristen overstromen de stad vaker dan acqua alta. Tips hieronder van een weetjes site.

Voor eten en drinken kun je in Venetië prima terecht op een terrasje, bij een restaurant, barretje of wijnlokaal. De prijzen zijn er goed betaalbaar, in tegenstelling tot wat veel mensen denken.
Eten en drinken
Venice Spritz
Venetiaanse Spritz

Voor een lekker glas witte of rode wijn betaal je ongeveer € 3,- tot € 3,50 euro. Daarvoor krijg je bijvoorbeeld een Pinot Bianco, Grigio of Chardonnay. Voor een glas bier betaal je ongeveer € 2,50 tot € 3,- (een halve liter kost circa € 5,-). Voor een Spritz – lekker verfrissend! – betaal je ongeveer € 4,-. Probeer dat maar eens in Amsterdam! Aanrader: Spritz bij Caffè dei Frari.

Ook voor een maaltijd hoef je geen exorbitant bedrag neer te leggen. Een mooi bord spaghetti of een baccalà mantecato alla Veneziana kost rond de €12,-. Bij sommige restaurants betaal je apart voor de ‘coperto’, het bestek (€ 2,50). Voor een overheerlijke, rijkelijk belegde sandwich – trammezzino – betaal je zo’n € 2,50. Goedkoper kan! Drink en eet dan staand aan de bar. Zodra je ergens gaat zitten, betaal je namelijk meer vanwege de bediening.

Ben je in de gelukkige omstandigheid dat je een Venetiaan in je groep hebt, laat die dan bestellen. De “lokalen” krijgen een betere prijs. Altijd handig als je een avond gaat borrelen in een Venetiaanse bar.