Rome Reviews

10

Categorie: Stad

Rome

Laxmi was hier op 2018-03-15

Rome Is een prachtig land met veel geschiedenis. Ik heb er ontzetten genoten en veel gezien. Een echte aanrader voor iedereen. Voor ieder wat wils en ik heb ontzettend veel en mooie foto's gemaakt.
geschiedenis

Zakkenrollers
review geplaatst op 2018-03-15

10

Categorie: Stad

Rome

Zelfs in de winter is Rome druk. Het is een toeristenstad dat nooit stil staat. De bezienswaardigheden in Rome zijn talrijk waardoor het vele toeristen trekt. Maar wie wil er nou niet het Colosseum hebben gezien. Één van de moderne wereldwonderen. Voor 12 euro te bezoeken en prachtig van buiten en binnen. Met het gekochte ticket heb je direct toegang tot het Forum Romanum. Het is zeker een aanrader om dit te bezoeken. Je hebt echter wel de nodige fantasie nodig om te bedenken hoe het er vroeger uit moet hebben gezien. Tip: Koop je kaartje vooraf online om niet uren kwijt te zijn aan het in de rij staan bij de bezienswaardigheden.
Prachtige historie
mooie overblijfselen van bouwwerken

fantasie is nodig
veel toeristen
review geplaatst op 2017-01-24

10

Categorie: Stad

Rome

Rome Is een prachtig land met veel geschiedenis. Ik heb er ontzetten genoten en veel gezien. Een echte aanrader voor iedereen. Voor ieder wat wils en ik heb ontzettend veel en mooie foto's gemaakt.
geschiedenis

Zakkenrollers
review geplaatst op 2017-03-12

10

Categorie: Stad

Rome

Rome is wat ons betreft binnen Europa een geweldige stad. Niet alleen vanwege de historie en oudeheden maar zeker ook vanwege de heerlijke wijken waar je doorheen kunt slenteren en je onder de locale bevolking kunt begeven. Huur eens een rustig appartement, hoeft niet altijd airB&B te zijn. Begin met een echt Romeins ontbijten, gewoon koffietje met wat kleine meestal zoete broodjes en sta tussen de Italianen aan de bar. Wijken als Testachio, Ostiense, Trastever en Monti lenen zich hier norm voor. Bezoek oude markjes en leuke kleine winkeltjes en nog reparatioezaakjes van kleding en meubels. Lunch vooral in Rome en lang. Tussen 13 en 16 uur is heel normaal. Bijvoorbeeld bij traditionele cantina's. Heerlijk eten en niet te duur. Kortom Rome is een stad die je moet beleven ipv toeristisch te bezoeken.
Authentiek

Soms te toeristisch
review geplaatst op 2016-12-31

9

Categorie: Stad

Rome

Rome is een stad die echt nooit zal vervelen. Bij elke citytrip kom ik weer leukere plekken tegen, betere restaurantjes en de inwoners lijken wel bij elke komst aardiger en leuker te worden. Daarnaast vind je hier de beste pizza's, als je in de kleine steegjes gaat zoeken. Eet altijd waar de locals ook eten, vermeid de 'toeristen menu's'!
Altijd nieuwe dingen
Aardige locals
Lekker eten
Veel historie

Druk
Veel toerisme
Mooiste plekken helaas ook het meest toeristi
review geplaatst op 2017-04-11

8

Categorie: Stad

Rome

Rome is een heerlijke stad om te bezoeken. Los van alle het cultureel erfgoed is de sfeer in Rome heel relaxed. Op de vele pleinen kan je genieten van mooie schilderijen en prachtige muziek terwijl je geniet van een wijntje en een toastje op het terras. Als je op het terrasje weer opgeladen bent kan je een bezoekje brengen aan een van de vele toeristische trekpleisters. Het zijn er teveel om op te noemen. Rome is wat dat betreft een openluchtmuseum.
Veel cultureel erfgoed van de Romeinen
Vaticaanstad
Prachtige pleinen
Lekker eten en drinken (wijn)
Het weer (vaak warm en aangenaam)
Openluchtmuseum

Toeristisch
Prijzig
review geplaatst op 2017-04-14

9

Categorie: Stad

Rome

Op de Columbusfactor scoort Rome op het eerste gezicht natuurlijk niet hoog, massa’s toeristen weten deze stad te vinden. Maar, koop in Nederland in de ramsj een gids met stadswandelingen, bijvoorbeeld Rome Stap voor Stap, en in Rome een meerdagenkaart voor de metro, en al treinend en wandelend zal je ontdekken dat op veel plaatsen helemaal niet zo veel toeristen komen, zelfs op plekken die uitgebreid in de reisgidsen staan vermeld. Met je metrokaart kun je zelfs buiten de stad reizen, bijvoorbeeld naar het strand (Lido di Ostia). Zomaar een voorbeeld voor liefhebbers van kerken en kerkjes: wandel van het Colosseum naar de basiliek San Giovanni in Laterano, religieus gezien belangrijker dan de Sint Pieter, maar minder druk bezocht. Bezoek onderweg de Sylvesterkapel in de SS. Quatro Coronati. Het (nonnen)klooster is nog in bedrijf, en het charmante is dat je aan moet bellen om de kapel met fresco's te bezichtigen, een non achter een tralievenster int dan een kleine entree en ontgrendelt de deur.
leuke stad
goed openbaar vervoer
ga vaker, je ontdekt steeds wat nieuws
veel te zien, oud en nieuw
ook veel groen, tuinen en parken
terrasjes, winkels, zelfs strand dichtbij

druk, maar ook rustige plekken
review geplaatst op 2016-11-04

8

Categorie: Stad

Rome

Rome, de hoofdstad van Italie, wordt elk jaar door zo'n 1.2 miljoen toeristen bezocht dus een columbus gevoel zal je niet krijgen. Toch is de stad zeker een bezoekje waard. Als je er voor de eerste keer bent ga dan zeker langs het Colosseum, Spaanse Trappen en de Trevifontijn ook al ben je niet de enige. Het zijn niet voor niets trekpleisters. Toch is er net buiten de toeristenroutes genoeg te ontdekken en te genieten. Loop langs verlaten binnenpleintjes, smalle straatjes en dat kleine kerkje achteraf. Doe dit bij voorkeur liever wel overdag ivm "foute" types. Ook de restaurantjes die niet bij de trekpleisters liggen zijn goedkoper en kwalitatief beter maar waar is dat niet. Dus ook al is Rome een platgetreden pad, huur een fiets en ga dwars door de stad op ontdekkingstocht.
Een must-see stad
Nog genoeg ontondekte plekjes

Druk bij bezienswaardigheden
Eet bij restaurantjes in de zijstraatjes
review geplaatst op 2016-10-15

Wil jij meer reisinspiratie over de mooiste bestemmingen weg van de massa + extra abonneevoordelen zoals kortingen en exclusieve winacties? Bestel dan hier jouw abonnement op Columbus Travel vanaf € 17,50
Wil jij meer reisinspiratie over de mooiste bestemmingen weg van de massa + extra abonneevoordelen zoals kortingen en exclusieve winacties? Bestel dan hier jouw abonnement op Columbus Travel vanaf € 17,50

Praktische informatie