Rome reviews

10
Italië Rome
Laxmi was hier 15 mrt 2018
Rome Is een prachtig land met veel geschiedenis. Ik heb er ontzetten genoten en veel gezien. Een echte aanrader voor iedereen. Voor ieder wat wils en ik heb ontzettend veel en mooie foto's gemaakt.
Stad
  • geschiedenis
  • Zakkenrollers
Review geplaatst op 2018-03-15
10
Italië Rome
JBussers was hier 01 dec 2016
Zelfs in de winter is Rome druk. Het is een toeristenstad dat nooit stil staat. De bezienswaardigheden in Rome zijn talrijk waardoor het vele toeristen trekt. Maar wie wil er nou niet het Colosseum hebben gezien. Één van de moderne wereldwonderen. Voor 12 euro te bezoeken en prachtig van buiten en binnen. Met het gekochte ticket heb je direct toegang tot het Forum Romanum. Het is zeker een aanrader om dit te bezoeken. Je hebt echter wel de nodige fantasie nodig om te bedenken hoe het er vroeger uit moet hebben gezien. Tip: Koop je kaartje vooraf online om niet uren kwijt te zijn aan het in de rij staan bij de bezienswaardigheden.
Stad
  • Prachtige historie
  • mooie overblijfselen van bouwwerken
  • fantasie is nodig
  • veel toeristen
Review geplaatst op 2017-01-24
10
Italië Rome
Rome Is een prachtig land met veel geschiedenis. Ik heb er ontzetten genoten en veel gezien. Een echte aanrader voor iedereen. Voor ieder wat wils en ik heb ontzettend veel en mooie foto's gemaakt.
Stad
  • geschiedenis
  • Zakkenrollers
Review geplaatst op 2017-03-12
10
Italië Rome
gestreepteolifant was hier 01 mei 2016
Rome is wat ons betreft binnen Europa een geweldige stad. Niet alleen vanwege de historie en oudeheden maar zeker ook vanwege de heerlijke wijken waar je doorheen kunt slenteren en je onder de locale bevolking kunt begeven. Huur eens een rustig appartement, hoeft niet altijd airB&B te zijn. Begin met een echt Romeins ontbijten, gewoon koffietje met wat kleine meestal zoete broodjes en sta tussen de Italianen aan de bar. Wijken als Testachio, Ostiense, Trastever en Monti lenen zich hier norm voor. Bezoek oude markjes en leuke kleine winkeltjes en nog reparatioezaakjes van kleding en meubels. Lunch vooral in Rome en lang. Tussen 13 en 16 uur is heel normaal. Bijvoorbeeld bij traditionele cantina's. Heerlijk eten en niet te duur. Kortom Rome is een stad die je moet beleven ipv toeristisch te bezoeken.
Stad
  • Authentiek
  • Soms te toeristisch
Review geplaatst op 2016-12-31
9
Italië Rome
Rome is een stad die echt nooit zal vervelen. Bij elke citytrip kom ik weer leukere plekken tegen, betere restaurantjes en de inwoners lijken wel bij elke komst aardiger en leuker te worden. Daarnaast vind je hier de beste pizza's, als je in de kleine steegjes gaat zoeken. Eet altijd waar de locals ook eten, vermeid de 'toeristen menu's'!
Stad
  • Altijd nieuwe dingen
  • Aardige locals
  • Lekker eten
  • Veel historie
  • Druk
  • Veel toerisme
  • Mooiste plekken helaas ook het meest toeristi
Review geplaatst op 2017-04-11
8
Italië Rome
kburgers1 was hier 01 apr 2015
Rome is een heerlijke stad om te bezoeken. Los van alle het cultureel erfgoed is de sfeer in Rome heel relaxed. Op de vele pleinen kan je genieten van mooie schilderijen en prachtige muziek terwijl je geniet van een wijntje en een toastje op het terras. Als je op het terrasje weer opgeladen bent kan je een bezoekje brengen aan een van de vele toeristische trekpleisters. Het zijn er teveel om op te noemen. Rome is wat dat betreft een openluchtmuseum.
Stad
  • Veel cultureel erfgoed van de Romeinen
  • Vaticaanstad
  • Prachtige pleinen
  • Lekker eten en drinken (wijn)
  • Het weer (vaak warm en aangenaam)
  • Openluchtmuseum
  • Toeristisch
  • Prijzig
Review geplaatst op 2017-04-14
9
Italië Rome
marjolijn was hier 01 mei 2012
Op de Columbusfactor scoort Rome op het eerste gezicht natuurlijk niet hoog, massa’s toeristen weten deze stad te vinden. Maar, koop in Nederland in de ramsj een gids met stadswandelingen, bijvoorbeeld Rome Stap voor Stap, en in Rome een meerdagenkaart voor de metro, en al treinend en wandelend zal je ontdekken dat op veel plaatsen helemaal niet zo veel toeristen komen, zelfs op plekken die uitgebreid in de reisgidsen staan vermeld. Met je metrokaart kun je zelfs buiten de stad reizen, bijvoorbeeld naar het strand (Lido di Ostia). Zomaar een voorbeeld voor liefhebbers van kerken en kerkjes: wandel van het Colosseum naar de basiliek San Giovanni in Laterano, religieus gezien belangrijker dan de Sint Pieter, maar minder druk bezocht. Bezoek onderweg de Sylvesterkapel in de SS. Quatro Coronati. Het (nonnen)klooster is nog in bedrijf, en het charmante is dat je aan moet bellen om de kapel met fresco's te bezichtigen, een non achter een tralievenster int dan een kleine entree en ontgrendelt de deur.
Stad
  • leuke stad
  • goed openbaar vervoer
  • ga vaker, je ontdekt steeds wat nieuws
  • veel te zien, oud en nieuw
  • ook veel groen, tuinen en parken
  • terrasjes, winkels, zelfs strand dichtbij
  • druk, maar ook rustige plekken
Review geplaatst op 2016-11-04
8
Italië Rome
aticketto was hier 01 aug 2011
Rome, de hoofdstad van Italie, wordt elk jaar door zo'n 1.2 miljoen toeristen bezocht dus een columbus gevoel zal je niet krijgen. Toch is de stad zeker een bezoekje waard. Als je er voor de eerste keer bent ga dan zeker langs het Colosseum, Spaanse Trappen en de Trevifontijn ook al ben je niet de enige. Het zijn niet voor niets trekpleisters. Toch is er net buiten de toeristenroutes genoeg te ontdekken en te genieten. Loop langs verlaten binnenpleintjes, smalle straatjes en dat kleine kerkje achteraf. Doe dit bij voorkeur liever wel overdag ivm "foute" types. Ook de restaurantjes die niet bij de trekpleisters liggen zijn goedkoper en kwalitatief beter maar waar is dat niet. Dus ook al is Rome een platgetreden pad, huur een fiets en ga dwars door de stad op ontdekkingstocht.
Stad
  • Een must-see stad
  • Nog genoeg ontondekte plekjes
  • Druk bij bezienswaardigheden
  • Eet bij restaurantjes in de zijstraatjes
Review geplaatst op 2016-10-15