Rome Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Geen panini meer in Rome!

Gepubliceerd: 09 okt 2012
0

Vanaf 1 januari 2013 gaat de politie van Rome boetes uitdelen aan bezoekers en inwoners, die in het oude stadscentrum eten nuttigen op de stoepjes en binnenpleinen.

Columbus Travel
Columbus Travel

Plan jij nog een trip in het voorjaar naar Italië en kijk je ernaar uit lekker te lunchen op een van de binnenpleinen van Rome?

Denk daar nog eens goed over na! Vanaf 1 januari 2013 gaat de politie van Rome namelijk boetes uitdelen aan bezoekers en inwoners, die in het oude stadscentrum hun eten nuttigen op de stoepjes en pleinen. Deze boete kan oplopen tot een bedrag van 500 euro. Dat wordt nogal een dure vakantie, vinden wij...

Het stadsbestuur wil met deze ‘paniniverordering’ de gebieden met een historische waarde beschermen. Er zal streng worden gecontroleerd op plekken zoals het Pantheon, Piazza Navona en Via dei Fori Imperiali bij het Colosseum.

In steden zoals Venetië, Bari en Bologna geldt al een verbod op eten en drinken op de pleinen en gebouwen van historische gebieden.

Foto door: msangers

deel dit artikel met je vrienden:
Meer Italië artikelen
Reisnieuws
Verbod op eten rondom Trevifontein. Onzin of niet?

13 jun 2017, Ben je die rotzooi ook zo zat bij al die prachtige plekken in een stad? In Rome ga je daar geen last meer van krijgen! De stad heeft een verbod op eten rondom haar historische fonteinen opgelegd. De autoriteiten hopen zo de rotzooi te beperken. Oo...

0
Reisnieuws
Zoveel geld wordt ieder jaar uit de Trevifontein gevist

20 mrt 2017, De Trevifontein in Rome ligt er vol mee: munten. Maar wat gebeurt er met al dat geld? Wij gingen op onderzoek uit.

1
Reportage
Geheim Rome voor romantici

19 sep 2015, Je wilt je lief verrassen met een relaxed, romantisch tripje naar Rome én veel zien? Met de volgende tips krijg je alles wat je hartje begeert!

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.