Puglia image

Puglia


Reisgids

Puglia
Italië
Addmissions

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Ontdek

Puglia is een streek in het zuidoosten van Italië dat ligt aan de Adriatische en de Ionische Zee. Bari is de hoofdstad van Puglia. Vanuit deze stad en vanuit Brindisi vertrekken vele schepen naar omringende landen als Albanië, Malta en Griekenland. Erg bijzonder is Alberobello met zijn aparte witte huizen met kegelvormige daken (truli). Verder vind je in Puglia mooie rotskusten, waarvan Torre Sant'Andrea er een is, en ook het Castel del Monte die op de Italiaanse 1 eurocent staat afgebeeld.

Wat zegt de community

(3)
Bekijk reviews >

Reisinspiratie

Van onze community

My big fat Italian wedding
My big fat Italian wedding
Puglia
MarcoPhotoWorld

Praktisch

 • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.

  Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

 • Het laatste wat je wil is dat je vakantie wordt verziekt door een infectieziekte. Daarom is het van belang dat je al vóór vertrek nagaat welke infectieziekten op jouw reisbestemming voorkomen, en dat je je tijdig tegen die ziekten laat inenten. De meest voorkomende infectieziekten zijn buiktyfus, dtp (difterie, tetanus, polio), gele koorts, hepatitis A, hepatitis B, mazelen, TBC (tuberculose), dengue (knokkelkoorts) en malaria. Voor persoonlijk advies of een inenting kun je o.a. terecht bij de GGD. De tarieven voor vaccinaties kunnen per GGD verschillen. Sommige vaccinaties beschermen je lichaam levenslang, terwijl andere om de zoveel jaar vernieuwd moeten worden. Hoewel je je tot vlak voor een reis kunt laten vaccineren, is het aan te raden om er op tijd bij te zijn. In een ideaal scenario neem je reeds zeven maanden voor vertrek contact op met de GGD of een particuliere instelling

 • Stekker type CStekker type FStekker type L
 • Reizen naar Puglia 

  Met Ryanair vlieg je rechtstreeks van Eindhoven naar het centraal gelegen Brindisi en van Maastricht naar Bari. Er is ook een directe Transavia-vlucht van Amsterdam naar Bari en van Rotterdam naar Brindisi. Met de trein reis je eerst met de ICE naar Bazel, dan met de intercity naar Milaan en tenslotte met de nacht- of hogesnelheidstrein naar Bari. Met de auto kan natuurlijk ook.

  Reizen binnen Puglia

  Voor een rondreis door Puglia is een (huur)auto onmisbaar. Kijk voor de bus- en treindiensten op viaggiareinpuglia.it/hp/en onder ‘Moving around Puglia’ .