Milaan

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Het Laatste Avondmaal

Milaan,
Italië


Leonardo da Vinci's meesterwerk Het Laatste Avondmaal bevindt zich in de refter van deze Kerk van Santa Maria delle Grazie.

Het werk is geen schilderij maar een muurfresco dus ten alle tijden alleen maar in deze kerk te zien. En ik had het tijdens mijn dagen in Milaan ontzettend graag willen zien, het stond boven aan de lijst, maar het kon niet want ik had niet op tijd een kaartje gereserveerd.

Hoe gaat het dan?
De fresco is erg kwetsbaar, bezoek wordt in groepjes toegelaten; je gaat via twee luchtsluizen naar de klimatologisch gecontroleerde eetzaal toe waar je 15 minuten mag blijven. Daarvoor haal je ten minste enkele dagen van tevoren bij de kerk je toegangsbewijs, je wordt op een dag/tijd ingedeeld.
In de populaire maanden zijn de kaarten snel en al weken ver uitverkocht en is het dus slimmer om thuis via het internet bijtijds kaarten te bestellen, via website of direct bij het klooster via telefoonnummer +39 (0)2 8942 1146.
Let op: vraagprijs is 6,50 euro plus advance booking fee 1,50 euro. Ga niet meer betalen door via andere websites te reserveren.

Adres:
Santa Maria della Grazie,
Piazza Santa Maria delle Grazie 2,
Milano

tip:
Zie de tramleidingen op foto: de tram is een goed vervoermiddel in Milaan.
Neem voor sightseeing lijn 1 en 4 die dwars door het centrum rijden (1 euro).
En op sommige lijnen rijden nog de heel oude trams die van binnen heerlijk stijlvol zijn en je iets laten zien van het verleden van Milaan.

(foto iPad)