Florence Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Florence, Italië

Gepubliceerd: 14 aug 2012
0

Lukt het de kersverse burgemeester van Florence, de ‘Obama van Italië’, zijn tweeduizend jaar oude stad nieuw leven in te blazen?

Columbus Travel
Columbus TravelTekst Dries Muus Fotografie Hanneke de Vries

De tweede renaissance van Florance

Als je met een Toscaanse kookdiva op stap gaat, is het een goed idee om af en toe ‘nee, dank je’ te zeggen. In twee uur is ons aangeboden: verschillende soorten cantuccini (koekjes, vers uit de oven), twee soorten dessertwijn (om de cantuccini in te dopen), cantuccinideeg, een bord wildzwijnragout, een espresso, trippa alla Fiorentina (koeienmaag, een Florentijnse delicatesse) met salsa verde en salsa piccante, een glas rode wijn, een kleine sandwich met truffelboter, truffelhoning, crostini met kippenleverpaté, drie soorten balsamicoazijn (een van dertig jaar oud), stukken meloen, Parmezaanse kazen, een Toscaanse komkommer en een tros witte druiven. Aan het eind van onze tour met deze Judy, een parmantige dame met een lach waar je een Fiat in kan parkeren, is het nog geen lunchtijd. De enige keer dat ik ‘nee, dank je’ heb gezegd, was bij het marktkraampje met zijden damessjaals.

Diva Cucina

Ruim 25 jaar geleden verruilde Judy haar geboortestad San Francisco voor Florence. Ze trouwde een Florentijn en is inmiddels Toscaan onder de Toscanen. En een Diva Cucina: ze werkte in restaurants, schreef kookboeken, en runt een kookschool net buiten de stad. Vandaag leidt ze ons langs haar favoriete restaurants, traiteurs en marktkraampjes in de buurt van de Mercato Centrale en de Mercato di San Lorenzo (...)

Lees het volledige artikel in Columbus Magazine Editie 25

Klik om te kijken of de papieren editie of de digitale editie nog beschikbaar is. 

deel dit artikel met je vrienden:
Meer Italië artikelen
Bizar
Strandzand als souvenir? Vanaf nu riskeer je een hoge boete

18 sep 2017, Zanddiefstal is een ding. En op het Italiaanse eiland Sardinië zijn de locals er helemaal klaar mee. Sinds kort kan het je zelfs op een fikse boete komen te staan. Hier moet je dus op letten.

0
Bizar
Waarom er een no-go zone rond het Colosseum komt

07 sep 2017, Voor een historisch bouwwerk als het Colosseum, dat tweeduizend jaar oud is en nog grotendeels overeind staat, kun je niet anders dan respect hebben. Helaas geldt dit niet voor álle bezoekers ...

1
Handige Tips
Zo bespaar je op het ov van en naar het vliegveld

28 aug 2017, We bespaarden € 30 op ons vliegticket naar Londen door aan te vliegen op Stansted. Maar bij de treinkaartapparaat in de aankomsthal kwamen we er tot onze verbazing achter dat een treinritje naar het centrum net zo duur was. Daar ging onze winst!...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.