Comomeer

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Duomo di Como

Comomeer,
Italië


De kathedraal van Como is de rooms-katholieke kathedraal van de stad Como (Lombardije) en de zetel van de bisschop van Como, gewijd aan de Hemelvaart van de Heilige Maagd Maria.

De kathedraal, vlakbij het Comomeer, zou de laatste gotische kathedraal zijn die in Italië is gebouwd. De bouw begon in 1396. De werkzaamheden waren pas in 1770 klaar.

De kathedraal is 87 meter lang, 56 meter breed en 75 meter hoog in de top van de rococo koepel. De plattegrond is in de vorm van het Latijnse kruis met een middenschip en twee zijbeuken gescheiden door pilaren.

Wij waren er in juni, toen de grenzen net weer open gingen en het was er bevreemdend stil. De kathedraal was door de covid-perikelen trouwens ook gesloten, dus het was wel een beetje jammer dat we de imposante binnenkant niet konden bewonderen.

Het is niet meer mogelijk om blogposts te plaatsen op de Columbus site. Daarom verwijs ik graag voor het reisverhaal van onze tweede etappe van onze bizarre Europese roadtrip naar https://www.loursontour.info/2020/08/11/comon-como/
Enjoy!