Zuidelijk Schiereiland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Zuidelijk Schiereiland image

Rondje Reykjanes en naar huis...

Zuidelijk Schiereiland
IJsland
EvelineVanPutten

Rondje Reykjanes en naar huis...

Zoetermeer, 10 september 2015
Gisteravond zagen we op onze telefoon dat er die nacht een flinke storm over IJsland zou razen, met name in het Zuid-Westen. Precies waar wij zaten dus. Het waaide de hele dag al behoorlijk en 's avonds was het ook volop aan het regenen. Ze voorspelden windstoten van 30 m/sec... Toen we 's morgens wakker werden viel het gelukkig mee. Wel regen en wind, maar geen storm. Na het onbijt besloten we dan ook om toch nog met een ommetje naar het vliegveld te gaan. Vanaf Reykjavik namen we de 42 naar het zuiden, om vervolgens de F428 op te gaan. Deze route door het Geopark Reykjanes liet ons mooie vulkanische landschappen zien. Ondanks de regen en laag hangende wolken was het toch prachtig om te zien! Toen we bij een splitsing kwamen, hadden we geen idee waar we naar toe moesten. Alle genoemde namen op het bewegwijzeringsbordje kwamen niet op de kaart en ook niet in het boekje voor. We kozen voor links, Ketilsstígur. Na een eindje rijden konden we hier niet verder, behalve door een heuvel op te rijden met een helling van 55%. Onze Qashqai kan veel, maar dit hebben we 'm niet aan gedaan! We reden weer terug en besloten toch maar het bordje naar het Djúpavatn te volgen. We kwamen even later uit bij een schattig meertje. Na uiteindelijk zo'n vijf kwartier rijden kwamen we weer op de hoofdweg richting Grindavík.

Vanaf hier hebben we de 43 naar het noorden genomen en besloten we nog een rondje schiereiland te doen. We hebben alle plaatsjes gezien: Hvalsnes, Sandgerdí Gardur en uiteindelijk Kevlavík. Het had wel wat weg van Zeeland! Aan de kust zagen we enorm hoge golven, gaaf om te zien! Na onze laatste tankbeurt hebben we onze auto weer ingeleverd. Totaal hebben we 4241 kilometer gereden. Wat een afstand! Ik denk niet dat wij eerder in ons leven zoveel kilometer gereden hebben in twee weken tijd! Maar het was het waard, IJsland is een prachtig land om in te rijden! De auto werd gelijk gecontroleerd op schade ed. Na een paar minuten kwam de jongen terug; geen schade, alleen een ontbrekende nummerplaat. Of we die nog gevonden hebben? Nee, natuurlijk niet! Anders hadden we 'm er wel weer opgezet... Dit kostte ons € 50,00. Hoop geld, maar ja, is niet anders. Toen Eveline vroeg of ze cash mocht betalen (we hadden immers nog wat IJslands geld over) was dat geen probleem. Toen we zagen dat we maar 5500 ISK hadden (omgerekend zo'n € 36,00) was dit ook goed. Hadden we misschien vaker moeten afdingen hier?? Vervolgens werden we ook nog naar het vliegveld gebracht. Altijd fijn!

We waren veel te vroeg op het vliegveld, maar ja, we hadden nou eenmaal alles gezien hier op Reykjanes. Gelukkig werd het weer wel wat beter. Minder wolken, iets minder wind en zelfs wat zon! Bij Joe & the Juice hebben we genoten van een lekkere smoothie en een heerlijk vers gemaakt broodje. Ook hebben we alvast wat foto's uitgezocht. Toen we geen zin meer hadden om te wachten, zijn we gaan inchecken en door de douane gegaan. Nog even wat winkeltjes binnen gelopen en de rest van de tijd opgevuld bij de gate. Zo'n 20 minuten voor vertrek mochten we eindelijk boarden en precies op tijd zijn we vertrokken.

Het eerste gedeelte van de vlucht verliep prima. Na ruim een uur begonnen we aardig te stuiteren. Eigenlijk hebben we de rest van de vlucht aardig wat turbulentie gehad. Wij hadden gelukkig net ons drinken gekregen (voordeel van bijna achterin zitten), maar de snack zat er niet meer in. Ook het cabinepersoneel moest blijven zitten... Om half 10 kwamen we aan op Schiphol. Daar begint altijd het wachten op de bagage... De bagage van Eveline was er vrij snel, maar de koffer van Gerben... die kwam als één na laatste... Pfff!! Paul stond heel lief op ons te wachten, zodat we toch nog om half 12 thuis waren. Wat een fantastische vakantie was dit! Onvergetelijk! IJsland, we raden het iedereen aan! Zo mooi! Zo ruig! Zoveel natuurlijk! Wow!!!!